Strasbourg'daki eylemciler: CPT ve AK harekete geçmeli

İmralı tecridine karşı Strasbourg'da başlatılan açlık grevi 3. gününde. Eylemciler, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi'ne(AK) harekete geçme çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 kişinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 3. gününde.

Mezopotamya Kültür Evi’nde açlık grevini kararlılıkla sürdüren eylemcilere destek ziyaretleri de sürüyor. 

Açlık grevcileri sabahın erken saatlerinden itibaren kendilerini ziyaret eden Kürdistanlıları bilgilendirirken, gündemi de yakından takip ediyorlar. 

Öcalan’a yönelik tecridin kırılmasına dair tartışma ve görüş alışverişinde bulunan eylemciler, Kürdistan ve Ortadoğu’da yaşanan süreci de değerlendiriyor. 

Eylemciler, Öcalan’a yönelik ağır tecritle eşzamanlı olarak Türk devletinin saldırılarının geniş bir imha konseptinin parçası olduğunu belirtti. Eylemciler, saldırı konseptini ve İmralı tecrit sistemini yok etmek için eyleme başladıklarına dikkat çekti.

İSVİÇRE GENÇLİĞİNDEN DESTEK ZİYARETİ 

Strasbourg ve çevre kentlerden sabah saatlerinde çok sayıda kişi de eylemcileri desteklemek amacıyla ziyaret etti.

Öte yandan İsviçre’den çok sayıda Kürt genci de grup halinde Mezopotamya Kültür Evi’ndeki eylemcileri ziyaret etti. Gençler, açlık grevcilerinin duruşunu selamlarken, kendilerinin de mücadeleyi yükselteceğini vurguladı.

AK YETKİLİLERİ: TAKİP EDİYORUZ 

Eylemciler, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile onun bağlı olduğu Avrupa Konseyi’ne (AK) harekete geçme çağrısında da bulundu.

AK yetkilileriyle bugün yapılan bazı görüşmelerde ise, eylemin basın açıklamasının yapıldığı ilk andan itibaren yakından takip edildiği bilgisi verildi. Konuya ilişkin bilgi veren HDP’nin AK nezdindeki temsilcisi Fayik Yağızay, görüştüğü tüm yetkililerin bilgi sahibi olduklarını söylediğini aktardı.

CPT İLE GÖRÜŞME TALEBİ 

Öte yandan eylemcilerin, CPT’den görüşme talebinde bulundukları bildirildi. Yağızay’ın verdiği bilgiye göre, yazılı başvuru da yapılacak.

EYLEMCİLER

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Kürdistan’ın dört parçasından katılım sağlanırken, birçok kurum ve parti üyesi de eyleme dahil oldu. Eylemcilerin isimleri şunlar: Eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan, Gazeteci Gülistan Çiya İke, Deniz Rojbin, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mustafa Sarıkaya, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Yüksel Koç, Kadro Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz.