Strasbourg'daki eylemciler tedaviyi reddetti

Strasbourg’da devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 55. gününde kararlılıkla devam ediyor.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde cezaevlerindeki siyasi tutsakların, Hewlêr'de Nasır Yağız’ın, Galler'de İmam Şiş'in, Toronto'da Yusuf İba ve Strasbourg’da 14 kişilik bir grubun katılımıyla başlattığı açlık grevleri büyüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla başlayan açlık grevlerinin devam ettiği yerlerden biri olan Strasbourg'da ise 55. güne girildi. Eylemin 43. gününde Kerem Solhan’ın, 47. gününde Yüksel Koç’un, 54. gününde ise Gülistan Çiya İke’nin sağlık durumlarında ciddi problemler ortaya çıkmıştı.

'KALICI HASAR OLUŞTURACAK DÜZEYDE'

Eylemcilerin sağlık durumlarını takip eden Doktor Fahrettin Gülşen, eylemcilerde belirledikleri bazı semptomların kalıcı hasar bırakacak seviyeye ulaştığını belirtti. Eylemcilerin tedaviyi reddettiğini dile getiren Gülşen, talebin karşılanabilir insani bir talep olduğunu ve bir an önce eylemcilerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

EYLEMCİLERİN DURUMU YERİNDE TESPİT EDİLDİ

Doktor Fahrettin Gülşen ayrıca, Pazartesi günü Fransız Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunduklarını söyledi. Gülşen, yaptıkları çağrıda eylemcilerin sağlık durumundaki sorunların ciddiyetine değindiklerini vurguladı. Fransız Sağlık Bakanlığından eylemcilerin sağlıklarını yerinde görmelerini istediklerini belirten Doktor Fahrettin Gülşen, yaptıkları çağrı sonucunda Sağlık Bakanlığına bağlı bir ekibin eylemcileri yerinde ziyaret ettiğini ve genel sağlık taraması yaptıklarını dile getirdi.

Teşhis amacıyla hastaneye kaldırılan eylemciler, tedaviyi reddetti ve eylem yerlerine döndü.