Strasbourg direnişçilerinden Newroz mesajı

Tecridin sona ermesi için 94 gündür açlık grevinde olan Starbourg direnişçileri yayınladıkları Newroz mesajında, "Newroz'u tecridin sona ermesine, faşizmin yıkılmasına ve Kürdistan'ın özgürleşmesine vesile yapalım" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Fransa'nın Strasbourg şehrinde 94 gündür açlık grevinde olan direnişçiler Newroz Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Newroz'un Dehak şahsında zalimlere karşı Kawa'nın direnişinin zaferi olduğu belirtilen Strasbourg direnişçilerinin mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün Dehakların baskı ve zulmüne karşı, her yerde Kawa'nın ardılları mücadele ediyor. Mazlum Doğan'dan Zekiye, Berivan, Ronahi, Sema ve günümüzün Mazlum'u olan Zülküf Kesen Newroz olup direnişin yolunu aydınlattılar.

Çağımızın direnişinin yaratıcısı olan Önder Apo'nun öncülüğünü ettiği hareket Newroz'a tarihi anlamını yeniden kazandırdı. Bu yüzden zulme karşı kutlanan Newroz Bayramı en çok Önder Apo ve Newroz şehitlerine yakışıyor. "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan'ı özgürleştirelim" atılımı ile 2019 yılını karşıladık. Leyla Güven öncülüğünde Önderliğimize çağdaş Dehaklar tarafından uygulanan tecride karşı bir direniş başlatıldı ve adım adım tüm Kürdistan ve dünyaya yayıldı.

MAZLUMLARIN VE ZEKİYELERİN DİRENİŞ GELENEĞİ SÜRÜYOR

Bu direniş Kawa, Mazlum Doğan ve Zekiyelerin geleneğidir, bugün de faşizmi yıkmak için bu direniş geleneği sürüyor. Bu direniş her açıdan başarı, umut ve kararlılıkla büyüyor. Zindanlardan dağlara, Rojava'dan Bakur'a, Rojhilat'a ve dünyanın her yerinde bulunan Kürtler Newroz'u DAİŞ'i yenmenin onuru ile karşılıyor. Fakat biliyoruz ki DAİŞ'ten sonra Erdoğan ve işbirlikçileri var. Bu yüzden çağdaş Dehakların hepsinin tamamen yenilmesi lazım. Ancak o zaman kaçınılmaz başarıdan bahsedebiliriz.

Strasbourg direnişçileri olarak Newroz vesilesiyle bir kez daha başarıya olan inanç ve kararlılığımızı tekrarlıyoruz. Halkımıza çağrımızdır, bu Newroz'u başarının Newroz'u yapalım. Newroz'u tecridin sona ermesine, faşizmin yıkılmasına ve Kürdistan'ın özgürleşmesine vesile yapalım. Direnişçi halkımızın, Rêber Apo'nun, özgürlük kahramanlarının ve zulme karşı her yerde direnen tüm arkadaşlarımızın Newroz'unu kutluyoruz. Bijî Newroz! Bijî Rêber Apo! Berxwedan Jiyan e!"