Strasbourg direnişinde 52’inci güne girildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 51’inci gününü geride bıraktı.

Aralarında Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da olduğu 14 eylemcinin katıldığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor.

51 gün boyunca Avrupa’nın farklı ülkelerinden binlerce kişinin ziyaret ettiği açlık grevi eylemcileri, sağlık durumlarının her geçen gün kötüleşmesine rağmen kitleleri ağırlamaya devam ediyor.

Dün gün boyunca İsviçre’nin Bern, Aarau ve Zürih ile Almanya’nın Hamburg, Köln, Bremen, Kassel, Heilbronn, Pforzheim şehirlerinden çok sayıda Kürdistanlı Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ndeki (DKTM) eylemcileri ziyaret etti.

PARTİZAN ÜYELERİNDEN DESTEK

Öte yandan Partizan’ı temsilen bir grup da Strasbourg’daki eylemcileri ziyaret için DKTM’ye gelenler arasındaydı. Selahattin, Ahmet ve Arda isimli üç Partizan üyesi, eylemcilerden Mehmet Nimet Sevim ile görüşerek, eylemleri hakkında bilgi aldı.

Partizan üyeleri, tecride karşı direnişe desteklemek ve halkların ortak mücadelesi üzerine fikir alışverişinde de bulundu.

EYLEME KİMLER KATILIYOR?

17 Aralık’ta başlayan Strasbourg’daki tecride karşı açlık grevi direnişine 25 ve 26’ıncı dönem Milletvekili Dilek Öcalan, siyasetçiler Mustafa Sarıkaya ve Mehmet Nimet Sevim, gazeteci Gülistan Çiya İke, akademisyen Kardo Bokani, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, siyasetçi Mohamme Ghaderi gibi isimler katılıyor. Eylemde yer alan diğer isimler ise şöyle: Deniz Sürgüt, Ekrem Yılmaz, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Ayvaz Ece, Agit Ural ve Kerem Solhan.