Strasbourg direnişinde 77’nci gün: Gücümüzü halktan alıyoruz

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 77’inci günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek ziyaretleri sürerken, basın emekçileri de eylemcileri yalnız bırakmamak için Strasbourg’daydı.

Avrupa’daki Kürtler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini her geçen gün daha fazla sahiplenirken, eylemciler “Gücümüzü halktan alıyoruz” diyerek daha fazla dayanışma çağrısında bulunuyor.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN DESTEK

Eylemcilerin kararlılıkla sürdürdüğü açlık grevi direnişine Avrupa’nın dört bir yanından destek ziyaretleri de sürüyor. Bugün Belçika’dan çok sayıda basın emekçisi Strasbourg’a gelerek, eylemcilerle görüştü.

Medya Haber, Sterk TV ve Denge Radyoya Welat çalışanları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan meslektaşları Gülistan İke ile de görüştüler.

ÜÇ ÜLKEDEN YÜZLERİ BULAN ZİYARETÇİ

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine Almanya, İsviçre ve Fransa’nın birçok şehrinden yoğun ziyaretler gerçekleşti.

Bugün Almanya’nın Kiel, Darmstadt, Bruchsal, Lahr, Mannheim, Heilbronn; İsviçre’nin Basel ve Fransa’nın Paris, Drancy, Mulhouse ve Besançon şehirlerinden çok sayıda Kürdistanlı ve Kürt kurum temsilcisi ziyaretçiler arasındaydı.

‘EYLEMİNİZLE SESSİZLİĞİ KIRDINIZ’

Eylemcileri ziyarette konuşan Almanya’nın Mannheim-Ludwigshafen şehrinden bir Halk Meclisi üyesi Naile Kurt, bedenlerini açlığa yatıran direnişçilerin eylemleriyle büyük bir sessizliği kırdıklarının altını çizdi. Kürt halkının artık düşmanlarını iyi tanıdığını söyleyen Kurt, halkın kimliğine, hak ve hukukuna kavuşmadan mücadeleyi bırakmayacağını söyledi.

Açlık grevi direnişçilerine destek için Almanya’nın Heilbronn şehrinden gelen bir kişi, vicdanı olan hiç kimsenin eylemlere duyarsız kalamayacağının altını çizdi.

‘HALKA YOL GÖSTERİCİ OLDUNUZ’

Mannheim’dan gelen bir diğer yönetici Kerim Xelil, Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan direnişin bugün tüm dünyaya yayıldığına dikkat çekti.

Kürt Özgürlük Hareketini “moralsiz bırakmak” isteyen Erdoğan’ın hedefine ulaşamadığını ve bunun tam tersinin yaşandığını vurgulayan Kerim Xelil, açlık grevi direnişçilerinin halka yol gösterici olduklarını dile getirdi.

BAŞARAN: GÜCÜMÜZÜ HALKIMIZDAN ALIYORUZ

Halkın desteğinin kendilerini güçlendirdiğini söyleyen eylemcilerden Nurgül Başaran, Öcalan’ın 20 yıldır süren esaretine karşı ‘yoldaş olarak’ sorumluluklarını yerine getiremedikleri için özeleştiri verdiklerini söyledi.

grevlerine paralel olarak her alanda gelişen eylemlerin önemine dikkat çeken Başaran, tecridin kırılması için herkesin sorumlulukları olduğunun altını çizdi.

“Bizler gücümüzü halktan alıyoruz” diye vurgulayan Nurgül Başaran, halkın desteğinin önemine vurgu yaptı. Başta Leyla Güven ve Nasır Yağız olmak üzere tüm açlık grevi direnişçilerinin kararlılığını selamlayan Başaran, bu direnişlere sahip çıkılmasını ve halkın her alanda eylemlilik halinde olmasını da istedi.