Strasbourg eylemcileri: Önderliğimizin etrafında kenetlenelim

Fransa’nın Strasbourg kentinde” Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi” tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 8’nci gününde. Eylemciler, “Halkımız Önderliğimizin etrafında kenetlenmeli” çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 47. gününde devam ederken, Fransa’nın Strasbourg kentinde “Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi” tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 8’nci gününde. Şimdiye kadar çok sayıda kişinin ziyaret ettiği eylemciler, ANF’ye konuştu. Açlık grevi eylemcileri, eylemlerinde kararlı olduklarını vurgulayarak, bütün Kürt halkını Öcalan’ın etrafında kenetleme çağrısında bulundu.

İMİR: TEMEL AMACIMIZ TECRİDİN KIRILMASIDIR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki komplonun 20’nci yılını geride bıraktığını hatırlatan Ramazan İmir, şunları söyledi: “20 yıldır tek başına İmralı adasında tutulan önder Öcalan’ın sağlık koşulları, güvenliği bizi gün geçtikçe bizi daha fazla kaygılandırıyor. Fiziki olarak imhası ve tasfiyesi göze alınmış durumda. En son kardeşi ile 2,5 yıl önce bir görüşme yapıldı. O tarihten bu yana kendisinden haber yok. Bütün Kürt halkı bir merak ve telaş içerisindedir. Önderliğin sağlığıyla ilgili kaygıları düşünüyor. Biz bunun sadece Türk devletiyle ilgili olduğunu düşünmüyoruz. Uluslararası güçlerin, statükocu ve işbirlikçi güçlerin bir konseptinin olduğunu biliyoruz.”

“Temel amacımız, önder Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasıdır” diyen İmir, “Biz bir heyetin (Avukatlar, ailesi ve siyasi bir grup) onunla bir temas kurması ve durumuyla ilgili bilgilendirme yapmasını istiyoruz. Yine Avrupa’daki ilgi kurumların harekete geçmeni talep ediyoruz. Temel amacımız budur” şeklinde konuştu.

URAL: HALKIMIZ HAREKETE GEÇMELİ

Agîd Ural ise Öcalan’ın üzerinde büyü bir tecridin olduğunu belirterek, “Bu eylemimizin amacı önderliğin üzerindeki tecridin kırılmasıdır. Bu tecrit kırılana kadar eylemimize devam edeceğiz. Eylemimiz önderliğimizden haber alıncaya kadar sürecek. Gençlere çağrımda, halkı örgütleyip harekete geçirmesidir. Ancak böyle bir örgütlülükle tecridi kırabiliriz” dedi.

SÜRGÜT: BİZ EYLEMİMİZDE KARARLIYIZ

Deniz Sürgüt de eylemin 7’nci günüde olduğunu ve morallerin iyi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Eylemimizi sonuca götürmeye kararlıyız. Bu durumun sağlığımızın üzerinde etkisi olabilir ama kararlığımızı asla etkilemeyecektir. Eğer halkımız bizim sağlığımızı düşünüyorsa bunun amacına ulaşması için üzerine düşeni yapmalı. Önderliğin özgürlüğü üzerine doğru adımlar atılmalıdır. Biz kararlıyız ve netiz” diye konuştu.

Sürgüt, Avrupalı kurumların kendilerine yaklaşımlarını de sert bir dille eleştirdi.

SOLHAN: KİMİN ELİNDE NE GELİYORSA YAPMALI

Kerem Solhan da eylemci olarak eylemlerinde kararlı olduklarını vurgulayarak, “Halkımız olduğu her yerde bu sürece katmalıdır. Ellerinde ne geliyorsa yapmalıdır” çağrısında bulundu.

Ayvaz Ece de halkın ziyaretlerinden memnun olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Tecridi kırana kadar buradayız. Biz gitmeyeceğiz. Halkımız önderliği etrafında çember oluşturmalı. Gün bugündür. Bugün kutsal bir gündür. Birlik olup, başarmamız gerekiyor. Başarıdan başka şansımız yok.”