Strasbourg eylemcilerine kitlesel ziyaretler sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebiyle Strasbourg’da başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 17 Aralık’ta başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi sürüyor. Strasbourg’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen açlık grevi eylemcileri her gün çok sayıda ziyaretçiyi de ağırlıyor.

Açlık grevi eylemcilerini her gün çok sayıda Kürdistanlı ziyaret ediyor. Ziyaretçileri karşılayan eylemciler, her ziyaretçi ile tek tek sohbet ediyor, siyasal gelişmeleri değerlendiriyor. Kürdistanlılar ise güçlü şekilde eylemi sahiplenmiş durumda.

Ziyarette bir konuşma yapan Darmtadt Halk Meclisi Eş Sözcüsü Hatice Peşmen, insan hak ve özgürlüklerinin sözde savunucusu olan Avrupa’nın başkentinde açlık grevine girerek, özgürlük ve hak talebinde bulunmanın Avrupa için utanç verici olduğunu söyledi.

“Kürt halkı olarak Önderlik üzerindeki bu tecridi kınıyoruz, bu tecrit kararı Avrupa’dan bağımız değildir. Leyla Güven şahsında açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımızı selamlıyoruz” diyen Peşmen eylemi sahiplendiklerini de dile getirdi.

JXK/YXK Paris üyeleri de eylemcileri ziyaret etti. Burada yapılan konuşmada, “Kürt halkı Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecrit ve kendisinden uzun süredir haber alınamamasından dolayı, başta Türkiye’deki zindanlarda başlatılan açlık grevleri ve yurtsever halkımızın olduğu tüm alanlarda açlık grevleri ve ölüm oruçları hızla yayılmaktadır.

 

Bu sürecin ve geliştirilen eylemlerin, Paris JXK/YXK gençliği tarafından sahiplenildiğini ve gelişen süreç dikkate alındığında oldukça anlamlı olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Gün Önderliğimize sahip çıkma günüdür ve bu eylemlerin her alanda yurtsever halkımız tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirtiyoruz” denildi.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bugün 775’inci kez görüşme için başvurduğuna da dikkat çekilen açıklamada, tecride karşı Kürt gençliğinin her alanda örgütlenerek, mücadeleyi büyütmesinin de bir zorunluluk olduğu vurgulandı.