Strasbourg’daki 4 eylemci hastaneye kaldırıldı

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 161 gün boyunca açlık grevinde kalan eylemcilerden dördü, Fransız sağlık görevlilerince yapılan muayeneler sonucunda hastaneye kaldırıldı.

Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde 161 gün boyunca açlık grevinde olan ve bugün basın açıklamasıyla eylemlerinin sonlandığını duyuran 14 eylemci, Fransız sağlık görevlileri tarafından muayene edildiler.

Bugün saat 13.00’te yaptıkları bir basın açıklamasıyla açlık grevi eylemini sonlandıran eylemciler, eylem alanına gelen Fransız doktorlar tarafından muayene edildi. Eylemcileri genel sağlık muayenesinden geçiren doktorların kontrollerinden sonra eylemcilerden Ekrem Yapıcı, Kardo Bokani, Ramazan İmir ve Mohamed Ghaderi’nin hastaneye kaldırılmasına karar verildi.

Eylemcilerden Ekrem Yapıcı’nın düşük şeker oranları nedeniyle durumunun hastane ortamında tedavi gerektirebileceği öğrenildi. Kardo Bokani’nin sinir sistemindeki hasarın gözlerine verdiği zarar nedeniyle hastaneye kaldırılması gerektiği bilgisi verilirken, bir diğer eylemci Mohamed Ghaderi’nin ise sindirim sisteminde oluşan tahribat nedeniyle hastanede müşahede altına alınması kararlaştırıldı.

Ramazan İmir’in ise idrar yolları ve boşaltım sisteminde tespit edilen rahatsızlığı nedeniyle detaylı teşhisin yapılabilmesi için hastaneye kaldırılması gerektiği öğrenildi. İmir’e eylem alanında serum takılırken, eylemciler doktorların çağrıldığı ambülanslarla hastaneye kaldırıldılar.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemci, ağırlaştırılmış tecride karşı 17 Aralık 2018’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamışlardı. Eylemcilerde sinir, üriner ve dolaşım sistemlerinde rahatsızlıklar olduğu duyurulmuştu. Ayrıca kimi eylemcilerde daha önce görülen akciğer iltihaplanmasının yanı sıra bazı organlarındaki doku kayıpları ile kas erimeleri ciddi endişe yaratıyordu.

Eyleme şu isimler katılmıştı: Gülistan İke, Nurgül Başaran, Dilek Öcalan, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Deniz Sürgüt, Agit Ural, Yüksel Koç, Mohamed Ghaderi, Ekrem Yapıcı, Ayvaz Ece, Kardo Bokani, Ramazan İmir ve Kerem Solhan.