Strasbourg direnişinden uzun yürüyüşe mesaj: Komplocular yenilmiştir

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşçüleri, eylemlerinin 3’üncü gün etabına başladı. Strasbourg açlık grevi direnişçileri, gönderdikleri bir mesajla uzun yürüyüşçülerinin direnişini selamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan uluslararası komplonun 20. yıl dönümünde aralarında siyasetçiler, kurum temsilcileri ve sanatçıların da olduğu 100’ü aşkın kişinin, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla Basel’den Strasbourg’a düzenlediği uzun yürüyüş, üçüncü gününde devam ediyor.

Sabah saatlerinde Mulhouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen uzun yürüyüşçüler, hep bir ağızdan okudukları Çerxa Şoreşê marşının ardından yürüyüşlerine başladı.

STRASBOURG’DAN UZUN YÜRÜYÜŞE MESAJ

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” pankartı arkasında yürüyen uzun yürüyüşçüler, sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın açlık grevi direnişçileri” sloganları atıyor. Yürüyüş boyunca aynı zamanda Öcalan üzerindeki tecride ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bildiriler dağıtılıyor.

Öte yandan Strasbourg açlık grevi direnişçileri, gönderdikleri bir mesajla uzun yürüyüşçüleri selamladı. Basel-Strasbourg uzun yürüyüşünün önemli ve anlamlı olduğuna dikkat çekilen mesajda şunlar ifade edildi:

“Fiziki olarak aranızda olamasak da içinde bulunduğumuz direnisin ruhuyla yüreklerimizin beraber attığını belirtmek istiyoruz. 20 yıl önce uluslararası komplocu güçler Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek istediklerinde önlerinde en büyük engel olarak Önder Apo’yu gördü. Önderliğin bertaraf edilmesi amacıyla komployu devreye koydular.

Önder APO, Ortadoğu’da yasayan tüm halk, inanç ve toplumsal kimliklerin özgürlüğü esas alan bir paradigmayı temsil ediyor. Bu anlamda uluslararası komplo aynı zamanda Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’daki tüm muhalif, demokratik ve özgürlükçü kimliklere karşı devreye konulmuştur.”

‘KOMPLOCULAR YENİLMİŞTİR’

Uluslararası komplo ile sadece Kürt halkının özgürlük mücadelesi değil, halkların özgürlük arayışı ve kadın devriminin tasfiye edilmek istendiğine dikkat çekilen mesajda, “Bu anlamda komplonun lanetlenmesi amacıyla bu sene 3 koldan gençliğin, enternasyonal devrimcilerin ve aydın, siyasetçi, sanatçı ve inanç kurumlarının başlatmış olduğu uzun yürüyüş uluslararası komplonun pratikte yenildiğinin de en bariz göstergesidir” denildi.

‘BU YÜRÜYÜŞ 40 YILLIK YÜRÜYÜŞÜN DEVAMIDIR’

Açlık grevi eylemcilerinin mesajı devamla şöyle: “Bilinmesini istiyoruz ki Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve Türkiye- Kürdistan’daki cezaevleri, Hewler, Strasburg, Galler, Kanada, Almanya, Hollanda ve Avusturya’ya yayılan ve artık kritik bir asamaya girmiş olan süresiz- dönüşümsüz açlık grevleri de yapmış olduğunuz yürüyüşün bir parçasıdır. İnanan insanlar olarak tecridi paramparça edeceğimizi, faşizmi yıkacağımızı ve Kürdistan’ı özgürleştireceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu yürüyüş 40 yıllık kesintisiz bir yürüyüşün devamıdır, halkların özgürlük yürüyüşüdür.”

Mesajın okunmasının ardından uzun yürüyüşçüler uzun süre hep bir ağızdan “Yaşasın açlık grevi direnişçileri” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.