Stuttgart’ta Efrîn dayanışmacılarının evleri basıldı

Almanya’nın Stuttgart kentinde Efrîn ile dayanışma içinde olan Stuttgart Kürdistan Dayanışma İnisiyatifi üyelerinin evlerine polis baskını gerçekleşti.

Alman polisi Stuttgart Lilo Herrmann evindeki Stuttgart Kürdistan Dayanışma İnisiyatifi üyelerini hedef aldı. 12 Mart günü yapılan baskınlar sırasında evlerde aramalar yapıldı. İki enternasyonalistin evine yapılan baskında, Efrîn ile dayanışma eylemlerinin internet üzerinden duyurulmasını gerekçe olarak gösterdi. Alınan bilgilere göre polis, bir çok eylemcinin gözetim altında ve hedeflerinde olduğu tehdidinde bulundu.

Aktivistler yaptıkları açıklamada “Afrin ile dayanışmacılara, Almanya’nın uyguladığı bu tür sindirme ve taciz etme yaklaşımları baskılar oluşturuyor. Buna karşı, Türkiye’nin Afrin’e saldırılarına karşı kararlı ve biliçli bir şekilde yapılan dayanışma eylemleri gittikçe büyüyerek, daha geniş bir enternasyonal çevreye ulaşıyor. Almanya devleti bu baskı ve sindirme metodlarıyla, bu enternasyonal dayanışmayı parçalamak ve Afrin’e olan dayanışmayı engellemek istiyor” denildi.

Aktivistler, “Dayanışma eylemlerinde yer alın” diyerek çağrı yaparken, her gün saat 17.00’de Stuttgart Schloss Platz meydanında eylem yapılacağını hatırlattı.