Süryaniler, HDP ve Demirtaş için oy istiyor

Avrupa'da yaşayan Süryaniler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhubaşkanlığı ve genel seçimlerde HDP ve Selahattin Demirtaş'a oy verilmesini sağlamak için çalışmaları hızlandırdı.

İsveç'te Süryaniler, kilise yöneticileri ile görüşmeler ve ev ziyaretleri yaparak en geniş Asuri-Süryani kitlesini 16-17 Haziran'da Stockholm'de yapılacak seçimlere katmaya çalışıyor. Suryoyo Tv'den Asuri-Süryani-Keldani halkına seçimlere katılmaları ve tercihlerini HDP ve Demirtaş'tan yana yapmaları çağrıları yapılıyor.

Mezopotamya Özgürlük Partisi de, yapılacak seçimlerle ilgili Süryanileri yazılı ve sözlü bilgilendiriyor ve seçim günü sandıklara taşınmalarını sağlamak amacıyla hazırlıklar yapıyor.

Mardin'den HDP listelerinden 3. sırada aday olan Tuma Çelik de, Almanya'daki ziyaretlerini sıklaştırdı. Bremen'deki Süryani Ortadoks Kilisesi'ni ziyaret eden Çelik, Dış İlişkiler Sorumlusu Mor Severyos Hanna Aydın'la bir görüşme yaptı. Daha sonra da kilisede HDP'nin tanıtıldığı bir halk toplantısı düzenledi.

Ardından da Bremen Kilisesi yetkililerini ziyaret ederek seçimlerde HDP'ye destek vermelerini istedi.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye ve Süryanilerin geleceği açısından belirleyici bir öneme sahip olduğunu söyleyen Çelik, Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm Asuri-Süryani-Keldanilere kendi haklarını savunan tek parti olan HDP'ye destek olmaları ve oylarını HDP için kullanmaları çağrısı yaptı.