Sydney’de Efrîn diplomasisi

Avustralya’nın başkenti Sydney’de Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi’nin girişimleri sonucu Liberal partili milletvekili Julian Leeser’le bir görüşme gerçekleşti.

Görüşme milletvekilinin Sydney’deki ofisinde gerçekleşti. KNK ve DKTM üyeleri Efrîn’le ilgili son gelişimleri anlatan dosyaları, liberal milletvekiline sundular.

Alınan bilgilere göre milletvekili Julian Leeser, Efrin’de yaşananları insanlığa karşı suç olarak gördüklerini belirtti. Konuyu Dışişleri Bakanlığı’na götüreceklerini söyleyen Leeser, Türk devletinin Efrîn’de işlediği suçları görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.

Leeser’in “Kürt halkının DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyi hiç kimse yok sayamaz ve insanlık adına verilen bu mücadele desteklenmeli” dediği öğrenildi.

Kürt heyet daha sonra, İşçi Partili milletvekili Julian Owen’nın özel ofisinde Efrin gündemiyle toplandı. Benzer şekilde Owen’a da Efrin dosyaları sunuldu. Owen, muhalefet partisi olarak kesinlikle Türk devletinin Suriye iç işlerine karışmasına karşı olduklarını söyledi. Owen, Efrîn’e yönelik saldırıları konusunda Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve açık bir mektup yazacaklarını kaydetti.

Perşembe günü de Yeşiller Partisi Milletvekili Jamie Parker öncülüğünde NSW parlamentosunda Efrin gündemiyle acil ve kitlesel bir basın toplantısı yapılacak.