GÖRÜNTÜLÜ

Tarihi Köln yürüyüşü için geri sayım başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümünü protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleştirilecek yürüyüş ve miting için geri sayım başladı.

Kürt halkı ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 25’inci yıl dönümünü Avrupa’nın birçok kentinde çeşitli etkinlikler ve yürüyüşlerle protesto ediyor. 10 Ekim 2023 tarihinde başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Almanya’nın Köln kentinde 17 Şubat’ta gerçekleşecek yürüyüş ve mitingin hazırlık çalışmaları ise kesintisiz sürüyor. Yürüyüşe yüksek bir katılımın sağlanması için Avrupa’nın birçok kentinde çalışmalar devam ediyor. Demokratik Kürt kurumları tarafından organize edilen çalışmalara, sürgünde yaşayan Kürt siyasetçiler, akademisyenler, gençler, kadınlar, insan hakları aktivistleri ve Kürt halkının dostları Avrupa merkezli sivil toplum örgütleri ve partiler de destek veriyor.  

ZİYARETLER, HALK TOPLANTILARI...

Almanya’da faaliyet yürüten demokratik Kürt kurumları, eyaletler bazında oluşturduğu koordinasyonlar aracılığı ile yürüyüş ve miting çalışmalarını tüm kentlerde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında binlerce ev ve iş yeri ziyaret edildi. Sokaklarda on binlerce bildiri ve broşür dağıtıldı. Ayrıca on binlerce ev ve iş yerinin posta kutularına bilgilendirme amaçlı broşürler bırakıldı.
Demokratik Kürt kurum temsilcileri ve sürgünde yaşayan Kürt siyasetçilerin katılımıyla Almanya’nın birçok kentinde halk toplantıları düzenlendi. Toplantılarda, siyasi süreç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün çözüm için önemi vurgulandı.

SOKAK ÇALIŞMALARI

Yine çalışmalara farkındalık oluşturmak için gençler tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın binlerce posteri farklı noktalara asıldı. Gençler ve kadınlar tarafından yürütülen özgün çalışmalar ile mitinge katılım çağrısı yapıldı. Duvarlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri çizilirken, tecridi kınayan ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü simgeleyen resim ve yazılarla sokak çalışmaları yürütüldü. Yine gençler tarafından sanal medya platformları mitinge katılım için aktif bir şekilde kullanılıyor.
Ayrıca birçok kente farklı noktalarda stantlar açıldı. Stantlarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu ile ilgili bildiriler dağıtılarak, bilgilendirmeler yapıldı.

 HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Yürüyüş Tertip Koordinasyonu tarafından yüz binlerce insanın akacağı yürüyüş ve miting alanının güvenlik hazırlıkları da tamamlandı. Ayrıca Almanya ve diğer ülkelerden gelecek insanları yürüyüş alanına yönlendirmek için tren istasyonlarında görevliler hazır olacak. Koordinasyon, alana özel araç ve otobüslerle gelen katılımcılara kolaylık sağlamak için özel park alanları belirledi. Bu alanlara araçlarını park eden insanlar görevliler tarafından yürüyüş alanına yönlendirilecek.

 Yürüyüş güzergahı boyunca gelişebilecek herhangi bir provokasyona karşı Tertip Koordinasyonu tarafından güvenlik önlemleri alınıyor. Yürüyüş güzergahı boyunca TEV-ÇAND sanatçılarının da dahil olduğu farklı programlar ile miting alanına kadar halka hitap edilecek.

 Yüz binlerin katılmasının beklendiği yürüyüş ve miting programına Kürt halkının dostları, sivil toplum örgütleri, Avrupa sendikaları ve birçok siyasi parti de katılacak.

Programa katılacak Kürt dostları, siyasi parti ve kurum temsilcilerinden bazıları şunlar:

"*Kariane Westerheim, Avrupa Birliği-Türkiye Yurttaş Komisyonu’nun (EUTCC) Başkanı

*UK: Unite (?)

*Dr. Walter Baier, Avrupa Sol Parti Başkanı

*Abha Bhaiya, Bir Milyar Direnişte Hareketin Hindistan temsilcisi/adil ve eşitlikçi toplum örgütü Jagori Grameen kurucusu

*René Lemignot, Irkçılığa Karşı Mücadele ve Halklar Arası Dostluk Hareketi (MRAP) eşbaşkanı

*Ms. Mirari Ullibarri Ugarriza -ELA, Bask Country

*Mr. Fernando Coll, Sol, CSC Katalan

*Punto Rosso Kültür Derneği Başkanı ve Punto Russo Yayınevi'nin editörü Roberto Mapelli

*Sabine Skubusch, Siyasetçi, Sendikacı ve Almanya Sol Parti yönetim üyesi

*Ögmunder Jonasson, İzlanda eski Adalet Bakanı ve İmralı Heyet Üyesi."