TCŞ, Brüksel mitingine çağırdı

TCŞ, Belçika'daki ırkçı saldırıya tepki göstererek, "Gençlik, faşist saldırılara karşı provokasyonlara gelmeden öz savunmasını geliştirmeli" dedi. TCŞ, Brüksel mitingine çağırdı.

TCŞ AÇIKLAMA

Tevgera Ciwanên Şoreşger ( TCŞ), Belçika'da Newroz’u kutlayan Kürtlere karşı yapılan ve 2’si ağır toplamda 6 Kürdün yaralandığı ırkçı saldırılara dair açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Soykırımcı Türk devletinin Irkçı çeteler eliyle Belçika'da gerçekleştirdiği faşist saldırıda 2 si ağır 6 Kürt vatandaşımız yaralanmış ve yurtsever bir ailemiz diri diri yakılmak istenmiştir. Newroz Kurdistan gerillasının ezici darbeleri ve anti-SİHA müjdesiyle Kurdistan’n her yerinde ve dünyanın dört bir tarafında kutlanmıştır. Ulusal direniş ruhu ve Newroz coşkusuyla bir araya gelen milyonlarca Kürt, AKP-MHP faşist güruhunu çıldırtmış ve Avrupa’nın göbeğinde faşist terör alçaklığını yeniden devreye koymuştur. Yurtsever Kürt gençliği bulunduğu her yerde faşist saldırılara karşı provokasyonlara gelmeden, öz savunmasını geliştirmeli ve her türlü saldırıya karşı hazırlıklı ve öngörülü olmalıdır" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Zafere yaklaştığımız böylesi bir süreçte yurtsever gençlik omuz omuza verip örgütlülüğünü büyüterek düşmanın saldırılarını boşa çıkartabilir. Gençlik devrimin esas gücüdür ve rolünü mutlaka oynayacaktır. Bu alçakça saldırıya cevabımız irade ve örgütlülükle öz savunmamızı ve mücadelemizi büyütmek olacaktır.

 TCŞ olarak Belçika’da planlı bir şekilde devreye sokulan, bizzat faşist Türk devletinin organize ettiği, Belçika polisi ve hükümetinin seyirci kaldığı bu katliamcı faşist saldırıyı protesto etmek için Avrupa’nın her yerinden halkımızı 25 Mart günü saat 12.00’de Brüksel Avrupa Parlamentosu önünde gerçekleştirilecek büyük gösteriye katılmaya çağırıyoruz."