TCŞ ve TekoJIN’dan Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

Kürdistanlılar ve dostlarının işgal ve ihanet saldırılarına karşı Düsseldorf’ta düzenleyeceği yürüyüşe kadın-erkek bütün gençleri güçlü katılmaya çağıran TCŞ ve TekoJIN, “Gerillanın efsanevi mücadelesini sahiplenme, yüküne ortak olma zamanıdır" dedi.

Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar (TekoJIN) yarın Almanya’nın Düseldorf kentinde düzenlenecek tüm Kürdistanlıların ve dostlarının katılacağı merkezi yürüyüş için çağrı yaptı.

Gerilla mücadelesi karşısında büyük bir çöküş yaşayan işgalci Türk devletinin, sıkışmışlıktan çıkabilmek için tarihi boyunca yaptığı gibi çareyi yine Kürt halkı üzerindeki işgalini ve sömürgeciliğini büyütmekte aradığı belirtilen TCŞ ve TekoJIN’ın ortak açıklamasında, devamla şöyle denildi: “NATO'nun 2. büyük ordusu olmakla övünen işgalci TC ordusu, gerilla direnişi karşısında neye uğradığını şaşırmış, her gün yeni bir bozgun yaşamaktadır. Günübirlik yaşadığı bu ağır yenilgiler karşısında düşman kimyasal ve taktik nükleer silahlar gibi burjuva yasalarına göre bile kullanılması yasak olan, insanlık suçu teşkil eden silahlar kullanmaktadır. Türk faşizminin en büyük destekçisi NATO ve Avrupa devletleri bu savaş suçlarının gündeme gelmemesi, ortağı ve destekçisi oldukları bu suçların örtbas edilmesi için uluslararası kurum ve kamuoyu üzerinde mutlak bir sansür uygulamaktadır. Yine bu saldırıların hem planlamasında hem de uygulamasında yer alan KDP ve Barzani ailesi Kürdistan'da yaşanan her bir şehadetin en başta gelen sorumluları olmaktadır. Kürt direniş tarihinin sürekli tekrar eden gerçekliği olan ihanet, bugün düşmandan daha fazla düşmanlık eden bir güç olarak karşımızdadır. Fakat Kürt gençlerinin kutsal dağlarımızda yürüttüğü destansı savaş ne işgalciliğin ne de ihanetin halkımızın kaderi olmadığını tüm dünyaya ilan etmiştir.”

Avrupa’da yaşayan tüm gençleri ve enternasyonalistleri gerillanın omuzladığı mücadeleyi sahiplenme ve yükünü paylaşma çağrısı yapılan açıklamada, “Önder Apo'nun yarattığı yaşam felsefesi halkımızın en kahraman, en fedakar ve en cesur evlatları olan Özgürlük Gerillaları şahsında tarihin akışını değiştiren, zaferden başka hiçbir şeyi kabul etmeyen bir direniş gücünü ortaya çıkarmıştır. Artık gerillanın bu efsanevi mücadelesini sahiplenme, yüküne ortak olma zamanıdır. Bu temelde TCŞ ve TEKO-JIN olarak Avrupa'da yaşayan tüm Kürt gençlerini, genç kadınları ve enternasyonalistleri Yarın Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yapılacak yürüyüşe "Li dijî xiyanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê" şiarıyla katılmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.