Tecride karşı Strasbourg’daki tarihi direniş 69’uncu gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 69’uncu gününde kararlılıkla sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde süren açlık grevi direnişine aralarında HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ve gazeteci Gülistan İke’nin de aralarında olduğu 14 eylemci katılıyor.

Öcalan üzerindeki tecridin Kürt ve diğer halklar üzerindeki faşizan politikaların parçası olduğuna dikkat çeken eylemciler, AKP-MHP faşizminin İmralı üzerindeki tecrit duvarını kırana kadar eylemde olunacağını ilan etmişlerdi.

ALMANYA VE FRANSA’DAN ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Eylemin 69’uncu gününde Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının destek ziyaretleri de sürüyor. Bugün Almanya’nın Lübeck ile Kassel şehirlerinden çok sayıda Kürdistanlı da Strasbourg’a gelerek eyleme desteklerini sundu.

Açlık grevi direnişinin sürdüğü Strasbourg ve çevresinin yanı sıra Saint Avold ve diğer yakın şehirlerden de düzenli destek ziyaretleri devam ediyor.

Geride bırakılan hafta içinde yüzlerce kişinin akın ettiği Strasbourg’daki direniş eylemi kapsamında Şengal Diaspora Meclisi ve eylemcilerin ailelerinin İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde bir de protesto gösterisi düzenlenmişti.

DOKTORLAR SAĞLIK DURUMLARINA İLİŞKİN ENDİŞELİ

Öte yandan açlık grevi eyleminde artık kritik aşamaya gelinmesi nedeniyle eylemcilerin sağlık durumu da dikkatle takip ediliyor. Eylemin başından bu yana direnişçilerin durumunu yakından takip eden doktorlar, son haftalarda sağlık durumlarına ilişkin çok sayıda uyarıda bulunmuş ve yetkili kurumların derhal harekete geçmeleri çağrısı yapmışlardı.

Son olarak eylemin 64’üncü gününde yapılan detaylı sağlık taraması sonrasında eylemcilerde açlığa bağlı gelişen çok sayıda semptomun yanı sıra kas yıkımı ve erimesine dikkat çekilmişti.