Tecride Karşı Yaşam Platformu: 11 Mayıs'ta Düsseldorf'a!

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için 11 Mayıs'ta Düsseldorf'a çağırdı.

Yazılı açıklama yapan Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, "DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in İmralı'da PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 7 Kasım’da başlattığı süresiz açlık grevi direnişi 6 ayını doldururken, Nasır Yağız’ın 170’li günlere yaklaşan, hapishanelerde, Strasbourg’da 140’lı günlerde, Berlin’de, Paris’te, Den Haag’da, Toronto’da, Viyana’da, Roma’da ve daha birçok yerde devam eden süresiz açlık grevleri ve 15 tutsağın ölüm orucu direnişi büyük bir kararlılıkla sürüyor" dedi.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmenin direnişçilerin kazanımı olduğu ancak tecridin kalktığı anlamına gelmediği belirtilerek, "Faşist Erdoğan diktatörlüğünün Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit ve hak gaspları saldırısı devam etmektedir. Dışarıda direnişteki evlatları için sokağa çıkan analarımıza, tecride ve faşizme karşı gelen herkese, tüm toplumsal muhalefete pervasızca saldırılar, gözaltılar, tutuklamalar, katliamlar devam etmektedir. Bu saldırı ve katliamlar, Erdoğan’ın emriyle iptal edilen İstanbul belediye başkanlığı seçimleri, faşizme karşı direnişin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini bir kez daha göstermektedir" denildi.

'CUMARTESİ GÜNÜ HERKESİ EYLEMİMİZE ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Leyla Güven’in, hapishanelerdeki binlerce tutsağın, dünyanın farklı kentlerinde onlarca insanın süresiz açlık grevi direnişlerine ve 15 tutsağın ölüm orucu direnişine ses vermek, tecrit son buluncaya kadar kararlılıkla sürecek olan bu onurlu direnişin taleplerinin bir an önce kabul edilmesi, daha fazla insanın sağlığını ve yaşamını yitirmemesi için daha büyük çaba göstermek her insanın görevidir. Zira tecrit işkencedir  ve bir insanlık suçudur. 

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu olarak, süren bu büyük direnişe ses olmak, tecride karşı mücadeleyi büyütmek ve bu direnişe karşı Avrupa devletlerinin, kurumlarının sessizliğini protesto etmek için; 11 Mayıs’ta Düsseldorf’ta 7 bin tutsak için 7 bin kişilik insan zinciri oluşturmaya çağırıyoruz. Her katılımcının bir direnişçinin fotoğrafını taşıyacağı ‘insan zinciri’ eylemimiz Düsseldorf tren garından Düsseldorf Parlamentosu'na kadar uzanacaktır. Düsseldorf Parlamentosu önünde bir mitingle bitireceğimiz eylemimiz  Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacaktır. Tecridi kırmak ve yaşamı savunmak için tüm demokrat, ilerici, devrimci, yurtseverleri Cumartesi günü saat 10.00’da Düsseldorf’ta buluşmaya çağırıyoruz."