Tek ses olursak tecrit kırılır

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için AP önünde oturma eylemindeki direnişçiler, direnişi büyütmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Avrupa Parlamentosu (AP) önündeki oturma eylemi, dördüncü haftasında devam ediyor. ‘Tek ses olursak tecrit kırılır’ diyen Fransa, Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan eyleme katılan Kürdistanlılar Yeni Özgür Politika gazetesi aracılığıyla ile direnişin büyütülmesi çağırısında bulundu:

Erkan Aslan: Fransa’nın Toulouse kentinden geliyorum. Önderlik özgürleşinceye, tecrit kırılıncaya kadar Kürt halkının eylemleri devam edecek. Bütün halkımızın şunu bilmesi gerekiyor. Önderliğin özgür değilse, sen de özgür değilsin. Ekonomin iyi olabilir ama zihinsel, fikirsel olarak özgür değilsin. Ülken özgür değilse, sen de özgür değilsin. Hepimiz tek ses olursak, bir olursak bu tecrit kırılır, Önderliğimiz de özgürleşir.

Selahattin Kurt: Almanya’nın Oldenburg kentinden geldim. Avrupa’nın kendi değer yargılarına bile ikiyüzlü yaklaşımının göstergesi, bu tecride karşı sessiz kalmasıdır. İnsan hakları sözleşmesi var ve tecridin insan hakları suçu olduğunu söylüyorlar. Avrupa’nın bu suç ortaklığını unutmayacağız. Kırmızı çizgimiz Önderliğimizin sağlığı, güvenliği ve halkı ile diyalog yolunun açılmasıdır.

Sebahat Ergin: Rojavalıyım. Avrupa kurumlarının sessizliğini kınamak ve arkadaşlarımızın sesini duyurmak için burdayız. Leyla Güven, Kürt kadınının onurudur. İnsani bir talep için bedenini açlığa yatırmış durumda. Kürt kadınlarına sesleniyorum. Leyla Güven’in yoldaşı olmanın şerefini ve onurunu yaşamalı ve tüm kadınlarımızın eyleme öncülük yapmasını istiyorum.

Pervin Muhammedi: Almanya’da geldim, Rojhelat Kürdistanındanım. Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması amacıyla ortaya konan direnişin, tüm Kürt halkının sahiplenmesi gerekiyor. Bu direnişin talebi tüm Kürt halkının talebidir. Tüm Kürt halkının direnişlere katılması gerekiyor. Biz direnişçilerin sesi olmazsak, direnişleri büyütmezsek çözüm olmaz.

Perihan Akçelik: Avusturya’nın Viyana kentinden geldim. Binlerce insanımız Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılsın diye bedenlerini açlığa yatırmış durumda. Tecrit kırılırsa kendi memleketimize gitmenin de yolu açılacaktır. Avrupa kurumlarını kınıyorum. Direnişten başka yolumuz yoktur.

Sedat Sevindir: Fransa’nın Rennes kentinden geldim. 20 yıldır Önderliğimiz rehin ve bizim suskunluğumuzdan kaynaklı tecrit kabul edilemez aşamaya geldi. Tüm halkımıza çağrımız şudur. Bu nokta gelinen son noktadır. Direniş dışında da başka çözüm noktamız yoktur.

Kadir Yılmaz: Fransa’nın Bordeaux kentinden geliyorum. Bu direniş ile zafere ulaşmak ancak hepimizin sokakta sesini yükseltmesiyle mümkündür. Zindanlarda özellikle binlerce insanımız tecrit kırılsın diye bedenlerini açlığa yatırmış durumda. Onlar en zor şartlar altında direniyorsa biz dışarıdakilerin de onların sesi olması ve direnişin yükünü sırtlaması gerekiyor.

Bülent Bezirganoğlu: Avrupa kurumlarının sessizliği ile komplo başka bir aşamaya geldi ve bugün karşımıza ”ağırlaştırılmış tecrit” çıkmış durumda. Bizler bu tecridi kabul edemeyiz. Binlerce yoldaşımız evrensel insani bir hak için bedenlerini açlığa yatırmış durumdalar. Avrupa’nın göbeğinde süren bu eylemlere Avrupa kurumları sessiz davranıyor. Kürt halkı direnişlerle elbette bu sessizliği kıracaktır.