Thüringen eyaletinin başbakanından YPG’nin direnişine destek

Almanya'nın Thüringen eyaletinin başbakanı Bodo Ramelow sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla YPG’nin Efrîn’de Türk devletine karşı verdiği direnişe destek verdi.

Almanya’da Sol Partili tek eyalet başbakanı olan Ramelow sosyal medya sitesi Twitter’deki resmi hesabından arka arkaya YPG yazarak ve Twittler atarak YPG’nin direnişine destek verdi. Ramelow, başta Almanya olmak üzere uluslararası camianın Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmasını protesto etti.

Thüringen Eyaleti’nde Sol Parti’nin SPD ve Yeşiller Partisi ile kurduğu koalisyon hükümetinde 2014 yılından bu yana başbakan olan Bodo Ramelow paylaşımlarında şunları söyledi:

“Efrîn kendi kaderini kendisi belirliyor, NATO partnerinin her saldırısını değerlerimize ve özgürlüğümüze yapılmış saldırı olarak görüyorum. Açık şekilde uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Rojava ve Efrîn ile dayanışma içinde olun.

Ermenice ‘Aghet’ yaşananlara verilmiş bir attır. Avrupa bir kez daha Kürtlere ve Ezîdilere bir NATO partneri ülke tarafından yapılan saldırılar karşısında seyirci mi kalmak istiyor?”

Sol Partili politikacı Ramelow paylaşımların altında 1915’te yaşanan Ermeni soykırımını anlatan bir de link paylaştı.

POLİS SOLCU GENÇLERE BASKIN YAPMIŞTI

Geçtiğimiz Pazartesi günü Türk dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Berlin’de dışişleri bakanı Sigmar Gabriel ile görüşme yaptığı sırada Thüringen eyaletinin başkenti Erfurt’ta polis Kürtlerle dayanışma içinde olan Alman solcu gruplara yönelik baskınlar gerçekleştirmişti.

Thüringen Kürt Demokratik Toplum Merkezi çalışanlarının evlerinin de arandığı baskın yapılan yerlerden birisi de Sol Parti’nin gençlik faaliyetlerini yürüten “Linksjugend solid” adlı grubun bürosu oldu. Baskınlarda polis birçok bilgisayar, hard disk ve telefona el koymuştu.

Konuyla ilgili haber:

https://anfturkce.net/guncel/almanya-da-ilk-kez-sol-partili-eyalet-basbakani-38088