Torino, Hamburg ve Toulouse'ta Öcalan’a tecrit protesto edildi

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yapılan bir mitingde dev Öcalan posteri açıldı. İtalya’nın Torino ve Pinerola, Fransa'nın Toulouse kentlerinde de protesto eylemleri yapıldı.

HAMBURG

Hamburg’da Cumartesi günü yapılan mitinge Kürtler ve dostları katıldı. Mitingde Rojbin Kadın Meclisi adına bir bildiri okundu. Leyla Kaya’nın okuduğu bildiride Öcalan şahsında tüm Kürt halkının iradesinin esaret altına alınmaya çalışıldığı belirtilerek, Öcalan özgürleşene kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Alman Kürt Dostluk Komitesi’nden Robert Jaroway, Öcalan’ın sadece Kürt halkı değil tüm ezilenlerin umudu olduğunu belirterek, “Rojava’da gerçekleşen devrim Öcalan’ın fikirleriyle ve ideolojisi ile her gün daha da büyüyor” dedi.

Jaroway, tecridi kınayarak Öcalan’a tecridin hiçbir hukukta yerinin olmadığını söyledi.

Mitingde ayrıca KNK’nin da aralarında olduğu 20 kurum ve örgütün ortak bildirisi okundu. KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya’nın okuduğu bildiride, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildi.

Eylemcilerden Rahşan Gün, tecridi kınamak için mitinge geldiğini söyleyerek, bir anne olarak kimsenin ölmesini istemediğini vurguladı ve şöyle dedi: “Tek dileğim önderimizin bir gün özgürleşip yeniden aramızda olmasıdır”.

Diğer bir eylemci Ahmed Güneş, Öcalan’a uygulanan tecridin dünyada bir benzerinin olmadığını söyleyerek, “Önderliğimiz teslimiyet politikalarını kabul etmediği için bu zulme maruz kalıyor” diye konuştu.

Mithat Kaya isimli eylemci, Öcalan’a bağlılıklarının sonuna kadar devam edeceğini söyledi ve ekledi: “Öcalan bizim irademizin ortak bileşkesidir. Asla tecridi kanıksamayacağız ve sürekli mücadele içerisinde olacağız”

Fırat Doğan, Öcalan 20 yıl önce Roma’ya gittiğinde kendisinin de orada olduğu ve bir hafta boyunca eylem yaptıklarını hatırlattıktan sonra, “Düşman bizi onsuzluğa alıştırmak istiyor ama önderliksiz bir yaşamı asla düşünemiyorum” dedi.

TORİNO

İtalya’nın Torino ve Pinerola kentlerinde de aynı amaçla bir eylem düzenlendi. Bu Pazar günü Torino’daki Pizza Castello meydanında yapılan eyleme Kürtler ve dostları katıldı. Yazar Devide Grasso eyleme katılarak yaptığı konuşmada Öcalan’a tecridi kınadı. Öcalan’ın durumundan duydukları endişeyi dile getiren Grasso, kimsenin buna sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.

Benzer bir eylem de Öcalan’a onursal vatandaşlık verilen Pinerola’da yapıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın güneyindeki Toulouse kentinde de Öcalan’a tecrit ve 9 Ekim komplosu protesto edildi. Jeanne d’Arc meydanında yapılan mitingde, Öcalan’a tecridin kabul edilemez olduğunu belirten konuşmalar yapıldı. Eyleme anti-kapitalist parti NPA, Solidaire 31 sendikası ile Komünist Marksist Leninist İşçi Yolu örgütü de destek verdi.