GÖRÜNTÜLÜ

Toronto’da Newroz kutlaması

Kanada Toronto'da gençler ve kadınların öncülüğünde Newroz kutlandı. Kutlamada "Newroz ateşi kederin değil direnişin, zaferin simgesi" mesajı verildi.

Kanada’nın Toronto kentinde Kurdish Community Centre, TCŞ ve Sara Kadın Hareketi öncülüğünde coşkulu bir Newroz kutlaması düzenlendi.

Toronto kentinde yaşayan Kürtler ve dostları büyük bir coşkuyla Newroz'a katıldı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada Sipan Xelat, Merwan Tan, Azat Aslan, Osman Mirwais ve yerel sanatçılar sahne aldı.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı, "Bu ateş hiçbir zaman sönmeyecek ve acının, kederin değil direnişin, mücadelenin ve sonunda zaferin simgesi haline gelecek" dedi. Kanadalı katılımcılar da kutlamada söz aldı.

Daha sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Newroz üzerine bir konuşması ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın son konuşmasını içeren sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Birçok Kanadalı vekilin Newroz mesajlarını ilettikleri videoların izlenmesiyle devam eden kutlamada, Rojhilat ve Bakur folklor ekipleri de sahne aldı.
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın telekonferans ile katılması da coşkuyu büyüttü.

Sık sık “Bijî Kurdistan bimre koledar", "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe" ve "Bijî berxwedana Zapê” sloganlarının atıldığı kutlama, halaylarla son buldu.