GÖRÜNTÜLÜ

Toronto’da şehit Bêrîtan Şemsê için taziye ve anma

Zap’ta şehit düşen Bêrîtan Şemsê için Toronto’da yapılan taziye ve anma etkinliğinde şehitlere bağlılık sözü yinelenerek, “İşgal saldırılarına karşı birlik olmalı ve büyük direnmeliyiz” mesajı verildi.

Zap’ta 9 Mart’ta şehadete ulaşan gerilla Bêrîtan Şemsê (Zeynep Yakut) için Kanada’nın Toronto kentinde taziye kurularak anma etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Bêrîtan’nın Toronto’da bulunan ailesi taziyeleri Kanada Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde kabul etti. Pazar günü yapılan sinevizyon gösteriminden sonra anma yapıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada şehit Bêrîtan Şemsê için hazırlanan sinevizyon izlendi.

Ardından ailesi adına konuşmalar yapıldı. Şehitlerin yolundan gitme sözü veren aile yakınları, “Kurdistan’da her ağaç şehit kanıyla sulanmıştır. Şehitler için en zor olan şey onlar hakkındaki duygularımızı dile getirmektir. Onlara bağlılığımızı yeniliyor, başta Önder Apo olmak üzere tüm Kurdistan halkının başı sağolsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

DKTM Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmada ise Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na başlattığı yeni işgal saldırılarına dikkat çekilerek, “KDP ihaneti ve işgale karşı siper olmak için birlik olmalı ve büyük direnmeliyiz. Bizler Toronto’da yaşayan Kürt halkı olarak direniş ve sahiplenme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Anma “Şehîd Namirin”, “Bijî Berxwedana Gerîla” “Bijî Berxwedana Zapê” sloganları ile sona erdi.