Türk devletinin işgal saldırıları Paris’te protesto edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn ve Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal bir yürüyüş ve miting ile etti.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) çağrısı ile yapılan eyleme HDK-Fransa, ACTIT ve FEDA temsilcileri ve yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Saat 17.00'de Republiqe Meydanı’nda başlayan yürüyüşte "Faşist Türk devleti, Kürdistan’dan defol" pankartı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş boyunca Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamları anlatan bildiriler dağıtılarak, "Öcalan'a özgürlük", "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

Chatlet Meydanı’nda ise bir mitingi yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi Eş Başkanı Vedat Bingöl "Faşist Türk devletinin Efrîn'in ardından Güney Kürdistan’a işgal saldırıları düzenlemesine sessiz kalan Avrupa ülkelerini kınıyoruz. Önderliğimiz özgürleşinceye kadar, sömürgeci Türk devleti Kürdistan'da sökülüp atılana kadar eylemlerimizi arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

Eylem sloganlar ile son buldu.