Türk devletinin saldırıları Erşov’da protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampına ve Medya Savunma Alanlarına dönük saldırıları Erşov’da protesto edildi.

Rusya Federasyonu Saratov kentine bağlı bulunan Erşov ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri bir basın açıklamasıyla Türk devletinin Şehit Rüstem Cudi (Mahmur) Mülteci Kampına ve Medya Savunma Alanlarına dönük gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Kürdistanlılar, erken saatlerde Erşov Kürt Kültür Merkezi ününde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erşov Halk Meclisi Üyesi Yusuf Mirza Ali, Türk devletinin KDP izniyle bölgeye rahatça girdiğine dikkat çekti. 

Bu saldırıların sadece PKK’ye yönelik olmadığını söyleyen Yusuf Mirza Ali şöyle konuştu: “Türk devleti tarihi boyunca Kürtleri inkar etmiştir. Temel felsefesi Kürtleri yok etmek olan Türk devletinin ortaklığından Kürtlere zarardan başka bir şey gelmez. Dolayısıyla bu gün PKK’yi gerekçe göstererek dünyanın dört bir yanında Kürt kazanımlarına saldıran bir zihniyetle karşı karşıyayız. KDP neye dayanarak Türk devletiyle bu kadar içli dışlı olmuş bilmiyoruz ama bu işin sonu onun için de iyi olmayacaktır.”

Sivil insanların zarar gördüğü saldırılar karşısında uluslararası güçlere çağrı yapan Mirza Ali “PKK, Kürtler tarihinde çok önemli bir yere sahip. Namuslu ve onurlu olan her Kürdün tarihi sahiplendiğini biliyoruz. İnkarcı Türk devletinin bize layık gördüğü köleliğe karşı bize direnişi göstermiş bu onurlu mücadeleyi herkesin sahiplenmesi gerek. Başta Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçlerin de Türk devletinin bu saldırılarına karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz” diye konuştu.