Türk işgaline karşı Avrupa’da halk sokaklarda

Türk devletinin Efrîn işgaline karşı Avrupa’nın bir çok kentinde Kürtler ve dostları sokakları terk etmiyor.

BREMEN: Almanya'nın Bremen Eyaletinde, işgalci Türk devletinin Efrin saldırısını kınamak ve Efrin direnişi ile danışmak amacıyla tren garı önünde bir protesto eylemi gerçekleşti. Eylemde Efrîn direnişi sırasında hayatını kaybedenler de anıldı.

Eylemciler önce kent merkezinde bir araya gelerek, ana tren garı önüne kadar yürüdü. Eylemde Alman hükümetinin Türk devleti işle suç ortaklığı da protesto edildi. Protesto eylemi tren garı içerisine de taşındı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde “Dün Hitler bugün de Erdoğan” sloganı dikkat çekti.

HANNOVER: Hannover kentinde de aynı amaçla Kürtler tren garında bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde Türk devleti ve işbirlikçileri protesto edildi.

DUİSBURG: Almanya'nın Duisburg kentinde yaşayan Aleviler, Efrîn direnişine adanan Xızır Cemi’nde buluştu. Duisburg FEDA Komitesi tarafından organize edilen ve Duisburg DKTM yapılan cemi yöneten Pir Ali Bali, Çağın Direnişine adanan bu Xızır ceminde Alevilerin kendini başka yerde aramamasını istedi. Bali, Alevilerin özüne dönmesini isteyerek "İnancımızı mutlaka yaşamalı ve yeni nesillere aktarmalıyız" dedi. Sunulan 12 hizmetlerin ardından Zakir Kivrem Erdal'in bağlaması eşliğinde okuduğu deyişler ile semah dönüldü. Ceme yüzün üzerinde kişi katıldı.

BRÜKSEL: Belçika’nın başkenti Brüksel’de Efrîn ile Dayanışma Platformu öncülüğünde Midi tren garında sivil itaatsizlik eylemi yapıldı.

TOULOUSE: Fransa’nın Toulouse kentinde de Demokratik Toplum Merkezi ve Küt Kadın Hareketi tarafından bir yürüyüş düzenlendi. François Verdier Caddesi üzerindeki Toulouse Şehitlere Anıtı önünde toplanan Kürtler ve dostları, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin sessizliğini kınadılar. Eyleme katılan yaklaşık 700 kişi yürüyüşe geçerek Jeanne d’Arc meydanında kadar yürüdü.