Türk işgaline karşı küresel eylem

“Kürdistan’da işgale dur de!” platformu, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı dünyanın dört bir yanında 28 Temmuz’da eyleme çağırdı.

“Kürdistan’da işgale dur de!” platformu, Kürt, Türk, Asuri-Suryani, Ermeni, Laz, Cerkes, kadın, akademisyen, gazeteci, gençlik, Alevi, Ezidi, ve demokrat müslüman kurumlarda oluşuyor. Platform, Avrupa, Japonya, Kanada ve Avustralya’da eyalet ve ülkeler düzeyinde ortak eylemler düzenleyecek.

Eylemlere destek veren KCDK-E Eş başkanlık Divanı da, 28 Temmuz’daki eylemlere aktif şekilde katılmaya çağırdı.

KCDK-E, “AKP-MHP faşist ittifakı ve diktatör Erdoğan Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmek için, kirli savaşın tüm yöntemlerini uygulayarak dört parça Kürdistan’a saldırmaktadır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Türk devleti geliştirip büyüttüğü DAİŞ çeteleri eliyle önce Güney Kürdistan, Sengal ve Rojava’da halklarımıza saldırtarak sonuç almak istedi. Barbar çeteleriyle başarılı olamayan Türk devleti, Kürdistan halkına karşı tüm kirli yöntemlerle saldırarak topyekûn bir savaş ilan etti.

Dünyanın gözü önünde yaşanan Efrin işgali, katliam ve talanı karşısında sesiz kalan birçok uluslararası güç, devlet ve kurum sessizliklerini sürdürerek diktatör Erdoğan’a cesaret verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Bu sessizlikten güç alan Türk devleti pervasızlığına devam ederek tüm Kürdistan’ı işgal etme emeliyle şimdi de Güney Kürdistan’a saldırmaktadır.

Çok açık görülmektedir ki, Türk devleti dört parça Kürdistan’da halkımızın kazanımlarını yok etmek, Kürdistan’ı yeniden işgal etmek için her türlü kirli yöntemi devreye koyarak saldırmaktadır. Tam bir işgal ve jenosit amacı taşıyan bu saldırıların yeni bölge ve alanlara da doğru genişletileceği işgalci Türk devleti tarafından açıkça söylenmektedir.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ulusal birlik ve uluslararası dayanışmayı büyütelim

Türk devletinin topyekün saldırılar ve işgaline karşı tüm Kürdistani kurumlar ve örgütler olarak ulusal birliği acilen oluşturarak, ortak bir ulusal duruşla karşı koyarak bu saldırıları boşa çıkarmalıyız. Uluslararası kamuoyunu etkili bir şekilde bilgilendirerek katliamcı Erdoğan’ı ve onun yayılmacı politikalarını demokratik kamuoyunda anlatarak teşhir etmeliyiz.

Demokratik kamuoyu ve ilerici insanlığa Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi ve Kürt sorunun demokratik çözümü için diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakının durdurulmasının önemini anlatmalıyız. Bu sebeple demokratik kamuoyunu Kürdistan’a dönük işgal ve saldırılara karşı demokratik tepkilerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Türk devletinin Kürdistan’da ki katliam ve soykırım politikalarına karşı uluslararası kurum ve devletlerin sesiz kalması bu katliam ve saldırıları onaylaması demektir. Uluslararası kurum ve devletlere çağrımız bu suça ortak olmamaları ve Türkiye’nin işgal saldırılarını durdurulması için acilen harekete geçmeleridir.

Uluslararası demokrasi güçleri, duyarlı topluluklar, Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Ermeni, Asuri-Süryani tüm halklar, muhalif toplumsal tüm demokrasi güçleriyle ortaklaşarak, ortak bir direnişle bu saldırıları boşa çıkarma gücümüz var. Bu gücümüzü kullanarak Kürdistan halklarının kazanımlarını koruyabiliriz.

Kürt, Türk, Asuri-Suryani, Ermeni, Laz, Cerkes, kadın, akademisyen, gazeteci, gençlik, Alevi, Ezidi, ve Demokrat Müslüman kurumların oluşturduğu ”Kürdistanda İşgale Dur De Platformu” her yerde ortak eylemlerle, Diktatör Erdoğan’ın başını çektiği işgal saldırılarına karşı tüm dünyada 28 Temmuzda alanlara çıkarak protesto edecektir.

KCDK-E olarak tüm Kürdistani kurumlara, şahsiyetlere ve Demokrasi güçlerine çağrımız Türk sömürgeciliğinin Güney Kürdistan’a saldırılarını kınamak ve boşa çıkarmak için 28 Temmuzda ”Kürdistan’da İşgale Dur De Platformu” öncülüğünde tüm Avrupa ülkelerinde, Japonya, Kanada, Avustralya’da Eyalet ve ülkeler düzeyinde yapacağımız eylemlere dört parçada Kürdistanlılar ve Kürt halkının dostlarını bu etkinliklere aktif katılmaya çağırıyoruz.”

Eylemlerin yapılacağı ülke ve şehirlerden bazıları şöyle:

ALMANYA

Duesseldorf

NRW Eyaleti

Yer: DGB önü ,

Saat: 12.00

*

Frankfurt

Hessen Eyaleti

Yer: Hauptbahnof Frankfurt

Saat: 14.00

*

Stutgart ve Çevresi

Yer: Innere Brücke, bei den Gebäuden 19-21, 73728 Esslingen

Saat: 14.00

*

FRANSA

Paris

Yer: Place Republique

Saat: 16.00

*

Marsilya

Yer: Canabiere Meydani

Saat: 17.00

*

Bordeaux

Yer: Place de la Bourse

Saat: 17.00

*

İSVEÇ

Stockholm

Yer: Humlagarden/ Stockholm

Saat: 14.00

*

AVUSTURYA

Graz

Yer: Herrengasse

Saat: 16.00

*

İSVİÇRE

Lozan Anlaşmasının Protestosu ve Kürdistanı İşgale Dur De eylemi

Yer: Place de Riponne / LAUSANNE

Saat: 15.00

*

DANİMARKA

Kopanhagen

Yer: Kultorvet

Saat: 14.00

*

NORVEC

OSLO

Yer: Parlamento Önü, Eidsvold

Saat: 14.00