Tutsakların mektupları Lozan’da sergileniyor

Tutsakların mektupları ile kaleme aldığı ve dışarıdaki fotoğrafçıların çektiği fotoğraf sergisi, Sion, Bern ve Basel’in ardından şimdi de Lozan kentinde sergileniyor.

Avrupa’da ilk kez İsviçre’de sergilenen tutsakların mektuplarla kaleme aldığı hayalleriyle dışarıdaki fotoğrafçıların çektiği fotoğrafların sergisinin açılışı Sion, Bern ve Basel kentlerinin ardından Lozan’da gerçekleştirildi.

Türkiye ve Kürdistan’da faaliyet gösteren “Görülmüştür” ekibi ile Red fotoğraf grubu tarafından düzenlenen ve 68 tutsak ile 60 fotoğrafçıyı 30 ayrı hapishanede buluşturan fotoğraf sergisinin açılışı CDK-Lozan lokalinde (Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi) gerçekleştirildi.

5 Ekim’e kadar devam edecek olan sergiye tutsak yakınları da destek verdi. 28 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan tutsak Kasım Karataş’ın eşi Ayşe Karataş sergiye ve tutsakların durumuna yönelik ANF’ye konuştu.

Karataş, böylesi bir serginin açılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

“Bu sergi tutsakların sesinin duyurulması açısından önemli bir adım. Eşim kalp hastası 28 yılı aşkın süredir siyasi görüşlerinden ötürü tutsak edildi. 4 yıla yakındır İsviçre’de yaşıyorum. Eşimle iletişimim yok denecek kadar az. Yine gündemde af konusu var. Kimlere ya da hangi suçlara? Siyasi ve hasta tutsaklar çıkarılacak olan affın dışında. Mafyaya, katile, hırsıza, çetelere af gündemdeyken bize cezaevi kapısında yakınlarımızın cenazelerini almayı reva görüyorlar.”

Fotoğraf sergisi 5 Ekim’den sonra İsviçre’nin ardından Paris’te sergilenecek.