Uca ve Temelli, İngiliz vekillerle görüştü

HDP milletvekilleri Sezai Temelli ve Feleknas Uca, Londra'da İngiliz vekillerle görüştü. Görüşmelerde Türk devletinin savaş ve işgal politikalarına dikkat çekildi.

Londra merkezli çalışmalarını yürüten Centre for Kurdish Progress (Kürt Araştırmalar Merkezi) ve Kürt Halk Meclisi’nin ortak çalışması ile İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen bir toplantıya HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Sezai Temelli katıldı.

Toplantının ev sahipliğini İşçi Partili Kürt Milletvekili Feryal Clark yaparken, İskoç Ulusal Partisi milletvekillerinden Chris Stephens da konuşma yaptı.

Londra ziyaretine katılan HDP heyeti, aynı zamanda birçok İngiliz yetkili ve politikacıyla görüşerek savaşa karşı mesajlar verdi.

Kürt Araştırmaları Merkezi Tarafından İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen özel oturumda HDP’li milletvekilleri ve SNP (İskoçya Ulusal Partisi) milletvekili bulundu. Oturumun moderatörlüğünü İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Feryal Clark yaptı. Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları ve Türkiye sınırları içerisinde Kürt halkı ile muhalif kesimlere yönelik artan baskıların konuşulduğu toplantıda Avrupa-Türkiye ilişkileri de tartışıldı.

'TÜRK DEVLETİ İNSAN HAKLARI VE HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALIYOR'

İşçi Partili Milletvekili Feryal Clark, "Erdoğan rejimi, demokrasi ve özgürlüklere yönelik büyük saldırılar gerçekleştiriyor, insan hakları ve hukukun üstünlüğü Kürt halkına yönelik saldırı ve baskılarla hem Ortadoğu’da hem de Avrupa’da ayaklar altına alınıyor" dedi.  

'TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINI KABUL ETMİYORUZ'

İskoç Ulusal Parti Milletvekili Chris Stephens ise konuşmasında “SNP ve HDP kardeş partidir ve bağları çok güçlüdür, birlikte çalışmaktadırlar. SNP olarak Türk devletine çağrımız; Kürdistan bölgesindeki işgal saldırılarını derhal durdurması. Bu saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Britanya devleti HDP’li milletvekillerini ciddiyetle dinlemelidir. Kürtler Ortadoğu ve Türkiye’de barış arayan, barış isteyen taraftır. Barışın gerçekleşmesi, Kürt halkının özgürlüğünün ve kimliğinin Ortadoğu’da korunması çok önemlidir” diye konuştu.  

HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Sezai Temelli ise konuşmalarında ülkede yaşanan hak ihlallerine dikkat çekerek, AKP-MHP iktidarının demokrasi düşmanlığını vurguladı.

'TARİHİ DİRENİŞ SÜRECİNDEYİZ'

Uca ve Temelli programları kapsamında Kürt Toplum Merkezi’nde halkla bir araya geldi. Yoğun ilgi gösterilen halk toplantısında konuşan Temelli ve Uca, işgal ve savaş politikalarına karşı tarihi bir direniş sürecine girildiğini ifade etti. Faşizmin işgal politikalarına karşı geri adım atılmadığını dile getiren Temelli ve Uca, savaştan beslenen iktidara karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çözüm iradesinin etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.