'Ulusal seferberlik ruhuyla Avrupa’yı Efrînleştirelim'

Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı 52 gündür direnen Efrîn'e sahip çıkma çağrısı yapan Efrîn İçin Ulusal Tutum Platformu, "Ulusal seferberlik ruhuyla Avrupa'yı Efrînleştirelim" dedi.

Bugün Avrupa’da gerçekleşen ve 110 Kürdistanlı kurum ve parti, aydın, akademisyen, sinemacı, gazetecilerin de aralarında bulunduğu 600 kişinin katıldığı ulusal tutum toplantısından Efrîn için seferberlik kararı çıktı. Toplantının ardından açıklama yapan Efrîn İçin Ulusal Tutum Platformu, tam 52 gündür direnen ve daha şimdiden tarihin en direngen, onurlu, şerefli ve kahraman şehirlerin arasında yer alan Efrîn'e sahip çıkma çağrısı yaptı. Ancak NATO’nun en büyük ordusu ve onunla birlikte El Nusra, El Kaide, DAİŞ gibi çetelerin de içinde yer aldığı barbar Türk devletinin katliam ve soykırımının kesintisiz devam ettiğini belirten platform, barbar Türk ordusuna güç ve yol veren Rusya, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin de katliam ve soykırımda rol aldığını vurguladı.

İŞGAL VE DİRENİŞ KRİTİK NOKTADA

Türk ordusu, soykırımcı Erdoğan ve katliamcı AKP'nin şimdi de Efrîn kent merkezini bombalayarak onurlu ve kahraman Efrîn şehrini tarihten silmek istediğine dikkat çeken Efrîn İçin Ulusal Tutum Platformu açıklamasında şunları belirtti: "Şu an işgal ve direniş en kritik noktadadır. Efrin direnişi ve işgali dört parçada Kürt halkını ve Kürdistan’da yaşayan diğer halkların kaderini belirleyecek düzeydedir. Efrin düşerse Kürdistan halkı büyük bir soykırımdan geçeceği kesindir, tıpkı Kobanê gibi direnişini zaferle taçlandırırsa Kürdistan büyük kazanacaktır. Bu çerçevede Avrupa’da bulunan 110 Kürdistanlı kurum ve partinin, yine birçok aydının, akademisyenin, sinemacının, gazeteci ve farklı kişi ve şahsiyetin yaklaşık 600 kişinin katıldığı ulusal tutum toplantısında alınan birçok kararın yanında ulusal seferberlik kararı alınmıştır. Efrîn için kimin elinden ne geliyorsa yapmalı, ama mutlak anlamda direniş saflarında yer almaktır."

'EFRÎN İÇİN GÜNÜN 24 SAATİ SOKAKTA OLACAĞIZ'

12 Mart tarihinden itibaren Avrupa’da yaşayan Kürtler ve Kürdistani partiler olarak ulusal seferberlik temelinde Efrîn için direneceklerini belirten platform, "Efrin için gece ve gündüz günün 24 saati eylemde, çalışmalarda sokaklarda olacağız. Efrîn onurumuzdur onurumuzu asla çiğnetmeyeceğiz. Avrupa halklarını uyandırmak ve desteğini almak, Avrupa devletlerinin Türk devletine verdiği desteği çekmeleri için başta sivil itaatsizlik eylemleri olmak üzere Avrupa’nın her tarafını Efrînleştirelim. Bu temelde Avrupa’da bulunan tüm Kürtleri ve dostları bugünden itibaren seferberlik ruhuyla yapılacak tüm eylem ve etkinliklere katılalım, yaşamı Efrînleştirelim" çağrısında bulundu.