Vaihingen Üniversitesi’nde sivil itaatsizlik eylemi

Kürt gençleri, Vaihingen Üniversitesi’nde bir dersliğe girerek Türk devletinin Kurdistan'daki insanlık suçlarını öğrencilere anlattı.

Kürt gençleri, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a işlediği savaş suçlarına dikkat çekmek amacıyla Stuttgart’ın Vaihingen Üniversitesi’nde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Ders verildiği sırada sınıfa giren gençler, “Kürt halkına yönelik kimyasal silah kullanımını durdurun” pankartı açtı, açıklama yaptı ve öğrencilere bildiri dağıttı.

“Türk devleti Kuzey Irak’ta Güney Kürdistan’daki Kürt gerillalara karşı her gün zehirli gaz kullanmakta, Rojava ve Şengal’deki sivil yerleşim yerlerini her gün bombalamaktadır. Kadın özgürlüğü, ekoloji ve taban demokrasisi için çalışan bizim yaşımızdaki gençler acımasızca öldürülüyor. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) kimyasal silahların izlenmesi ve imha edilmesinden sorumludur“ açıklaması yapan gençler, „Devletin suç ortaklığına karşı dayanışmamızı ortaya koymalıyız. Kadınlar, gençler, öğrenci gençler kendi ellerini taşın altına koymalıdır“ dedi.

Gençler, eylemlerini attıkları sloganlarla tamamlayıp derslikten ayrıldı.