GÖRÜNTÜLÜ

‘Wan’da irade gaspına karşı toplum olarak karşı duralım’

Lezgin Botan, Wan’da Kürt halkının kazanımlarını gasp edilmesine karşı topyekûn mücadeleye çağırdı: İrade gaspı sadece hukuki bir mesele değildir. Toplumsal ve ahlaki bir meseledir. Onun için bu çürümüş zihniyete karşı toplum olarak karşı koyalım” dedi.

LEZGİN BOTAN'DAN İRADE GASPINA TEPKİ

HDP Eski Van Milletvekilli Lezgin Botan, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a yönelik gerçekleşen irade gaspının Wan’da yerel seçimlerde ortaya çıkan zaferin faşist AKP/MHP iktidarının Kürtlere yönelik bir intikam olduğunu söyledi.

Botan, seçimlerde Kurdistan’a kaçak ve sahte seçmenler haram oyların peşine düşen AKP/MHP faşist zihniyetinin Kürt halkın iradesine karşı yenildiğini belirterek, Wan’da yaşanan irade gaspının bunun bir intikamı olarak değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Botan, “Resmen istila ve postmodern darbe ile halkın iradesi gasp edilmek istendi. Hatta Şırnak, Bitlis ve Kars’ta yenildikleri halde bu bindirilmiş faşist kıtalara rağmen polis ve asker, yani devlet baskısı ile bu belediyelerimiz işgal edildi. Van gibi bir metropolde Kürtler tarih yazdı. Bütün insanlığa ve bu faşist sömürgeci zihniyete bir ders verdi. Oraları bu faşist zihniyetinden temizleyerek, bir ders verdiler. Bunu içine sindirmeyen AKP/MHP zihniyeti, bu suç şebekeleri Kürt iradesine tekrar bir komplo ile el koydular. Bu Kürt halkı için bir kader değil. Kürtler buna katlanmak zorunda değil. Dünyanın neresinden olursa olsun demokrasi, hak ve hukuktan, emekten, barıştan yana olan inanç sahibi, vicdan sahibi, ahlak sahibi olan herkesin karşı durması gerekiyor. Sadece Kürtler değil bu bir ahlaki ve vicdani bir meseledir. Bu sadece bir hukuki ve yasalarla açıklanacak bir mesele değil. Toplumsal bir meseledir. Toplumun kendisi şu an hukuki değil bir ahlak sınavında geçmektedir. Özelikle Türk toplumu, kendisini çürüten ve karartan bu faşist zihniyete karşı Kürt halkı ile omuz omuza demokrasi ve barış için mücadele etmesi gerekir.  Onun için sokağa çıkıp mücadele etmeleri lazım. Böyle bir adaletsizliğe ve hukuksuzluğa ortak olmayacaklarını ortaya koymaları lazım. Aksi halde çok geç kalacaklar” dedi.