Viyana Belediyesi'nde Newroz resepsiyonu

Avusturya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu (FEYKOM) öncülüğünde düzenlenen Newroz resepsiyonu için başkent Viyana’da Kürtler ve dostları buluştu.

Belediye binasında FEYKOM ve belediye başkanıyla ortak düzenlenen Newroz resepsiyonuna iki yüzü aşkın Kürt dostu katıldı.

Bunlar arasında çeşitli ülkelerden Japon büyükelçisi, İtalya Büyükelçisi İrlanda, Çekoslovakya büyükelçisi, KNK’liler ve çok sayıda genel meclis üyesi, parlamenterler, gazeteciler, sivil toplum örgüt temsilcileri, HDP’den eski Belediye Başkanı Leyla İmret ve dokuzuncu Viyana Belediye Başkanı Saya Ahmad resepsiyona katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını bu yıl Jina A. yaptı. Jina A., Newroz'un direniş günü olduğunu belirterek, Türk devletinin işgal saldırılarına değindi.

Resepsiyonda Viyana Eyaleti ve Meclisi Milletvekili SPÖ'den Şafak Akçay, Yeşiller Partisi'nin Avusturya Ulusal Meclis Üyesi Ewa-Ernst Dziedzic, SPÖ'nün Avusturya Ulusal Meclis Üyesi Harald Troch, Saya Ahmad, Kurdistan Ulusal Kongresi Üyesi Adem Uzun, Almanya HDP temcilcisi Leyla İmret bulundu.

Adem Uzun, önümüzdeki Newroz'u Kurdistan'da karşılamaya davet ederken, Şafak Akçay da depremzedelerde Kürt ve Alevilere yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

Yeşiller Partisi'nin Avusturya Ulusal Meclis üyesi Eva-Ernst-Dziedzic, depremde AKP-MHP iktidarının yarattığı yıkımı vurguladı.

SPÖ'nün Avusturya Ulusal Meclis Üyesi Harald Troch, "Erdoğan'a veda etmek ancak HDP'e oy kullanılması ile mümkün" derken, Leyla İmret de Newroz'u selamladı.

Kürt Sanatçı Hamid ve ekibi ezgiler çalarken, özel olarak resepsiyona gelen Şivan Perwer de şarkılarıyla etkinliğe katıldı.

Resepsiyonda Viyana’da bu pazar günü saat 13.00'da Gasometer Gurgelgasse’deki etkinliğe davette bulunuldu.