Viyana’da 15 Şubat protestosu: Önder APO’suz Dünya’yı kabul etmiyoruz

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun yıldönümünde sokaklara çıkan Kürtler ve dostları “Önder APO’suz Dünya’yı kabul etmiyoruz” mesajı verdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği yürüyüş saat 16’da şehir merkezindeki Albertinaplatz’da başladı.


Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Avesta Kadın Meclisi adına Agirî Kobanê bir konuşma yaptı. Konuşmasında Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Agirî Kobanê, “Bizler Önder APO‘yu özgürleştireceğiz ve İmralı duvarlarını yıkacağız. Önder APO özgür olmadan, biz de özgür olmayacağız” dedi.

Komintem ve MLKP adına yapılan konuşmalarda da Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişi ve zindanlardaki eylemlere dikkat çekildi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kitle sık sık “Be Serok Jiyan Nabe” ve “İmralı’ya Bin Selam” sloganları attı. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan’ın esaretine ilişkin bildiriler dağıtıldı.

Wesbahnhof önünde bir mitinge dönüşen eylemlerde FEYKOM adına Halis Gimgim da bir konuşma yaptı. Herkesi Abdullah Öcalan’ın direnişini esas almaya çağıran Gimgim, “Önder APO’nun direnişi ve felsefesi Dünya’nın her yerinde örgütleniyor” dedi.