Viyana’daki açlık grevi Avusturya basınında

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 10 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Şıvan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’in eylemleri medyada geniş yer buldu.


İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatan Şıvan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’in eylemleri 10’uncu gününe girdi.

Avusturya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden “Österreich” Pazartesi çıkan sayısında Ağaoğlu ve Yiğit’in tecride karşı direnişine geniş yer verdi. “İki Kürt ölüm orucunda” başlığıyla verilen haberde dünya çapında 320 Kürdün Türkiye’deki gelişmelerden dolayı ölüm orucuna girdiğine dikkat çekildi.

Her iki eylemcini de daha önce Türkiye’de cezaevinde kaldığını hatırlatan gazete Ağaoğlu ve Yiğit’in şu mesajlarını öne çıkardı: “Yıllardır ağır tecrit altında yaşayan önderimiz Abdullah Öcalan’ın artık özgür olmasını istiyoruz. Ayrıca Türk devletinin Rojava’daki katliamları girişimleri ve Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin son bulmasını talep ediyoruz.”

Şiyar Ağaoğlu’nun 62 yaşındaki annesinin de şu anda cezaevinde olduğunu yazan gazete devamla eylemcilerin şu çağrısına yer verdi: “Taleplerimiz gerçekleşene kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Şayet isteklerimiz gerçekleşmezse ölmeye de hazırız.”