Viyana'daki açlık grevi devam ediyor

Viyana'da 47 gündür açlık grevinde olan Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit doktor kontrolünden geçti. Eylemciler, karın ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantıları gibi sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Avusturya'nın başkenti Viyana’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 47. gününe girdi. Doktor kontrolünden geçen açlık grevi direnişçileri Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit yaşadıkları sağlık sorunlarını doktora anlattı. Eylemciler, karın ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantıları gibi sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Direnişçileri kontrol eden 74 yaşındaki Dr. Hagen Ernsbrunner, Viyana'da bulunan Rudolfstiftung Hastanesi'nde baş hekim olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra dünyanın bir çok yerinde ihtiyacı olan insanlara yardım eden Ernsbrunner, 5 yıl Heyva Sor yöneticisi olarak çalıştı. 2 yıl Kürdistan'da da görev yapan Ernsbrunner, Türk devletinin Kürtlere karşı inkar, imha ve tecrit politikalarına karşı başlatılan açlık grevi eylemleri için destek çağrısında bulundu.