Viyana, Halmstadt ve Strasbourg’da Efrin için protesto

Avusturya’nın başkenti Viyana, İsveç’in Halmstadt ile Fransa’nın Strasbourg kentlerinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürt gençleri Efrîn'le dayanışmak için bir yürüyüş yaptı.
Akşam saat 22.00 sıralarında bir araya gelen Kürt gençleri YPG ve YPJ bayraklarıyla, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Mariahilfer Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Yaşasın Efrîn", "Avrupa finanse ediyor Türkiye bombalıyor", "Türk ordusu Efrîn'den defol" sloganları attı.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de yaklaşık 2 bin kişi Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti. DKTM önünden başlayan yürüyüş Place Kleber’e kadar sürdü. Eylemde Türk devlet saldırılarını protesto eden sloganlar atıldı.

HALMSTAD

İsveç'in güneyindeki Halmstad ilinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak ve Çağın Direnişine destek vermek için il merkezindeki meydanda bir gösteri düzenledi.

“Türk devletinin terörünü ve Kürtlere katliamlarını durdurun” pankartının taşıdığı gösteride İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin katliamlarını durdurmak için harekete geçmeleri çağrısı yapıldı.

YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu flamaları taşıyan eylemciler, sık sık “Erdoğan'ı durdurun”, “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, “Türkiye Efrîn'den defol” sloganlarını attı.