GÖRÜNTÜLÜ

Winterthur'da yüzlerce kişi Abdullah Öcalan için yürüdü

Winterthur’da “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganıyla yürüyen yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 15-19 Nisan tarihleri arasında Strasbourg’da yapılacak eylemler serisi için alanlara çağırdı.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

İsviçre’nin Winterthur kentinde Kurdistanlılar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi için kent merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte "Bijî Serok Apo", "Abdullah Öcalan'a Özgürlük", "Bê Serok Jiyan Nabe" ve "Bijî Berxwedana Zindana" sloganları atıldı. 

Eylemde Winterthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Coşkun Dersim konuştu. Dersim, "Önderliğimiz özgür olmadan Kürt halkının özgürlüğünden söz edilemez. Önderlik sadece Kürt halkının değil tüm halkların önderidir. Uzun zamandır Önderligimiz tecrit altında ve kendisinden haber alamıyoruz. Dünyada buna benzer bir işkenceye rastlanmamıştır. Ne durumda olduğuna dair hiçbir bilgi alamıyoruz. Kurdistan’da zindanda ve tüm dünya ülkelerinde Kürtlerin tek bir çağrısı var: Önderliğimiz özgür olmadan bizler de özgür olamayız" diye konuştu.

Azad Dersim de Almanca yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın politik bir lider olduğunu belirterek, "Öcalan dünya çapında milyonlarca Kürt'ün politik lideridir. 15 Şubat 1999 tarihinden bu yana tecrit altında. Bir an önce Önderliğimizin ailesi ve avukatları ile görüşmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

Eylemde tecride karşı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 15-19 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg şehrinde gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı yapıldı. 

Eylem sloganlarla son buldu.