Yerşov'daki Kürtlerden KCK hamlesine destek

Rusya'nın Saratov iline bağlı Yerşov ilçesinde yaşayan Kürtler düzenledikleri bir eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridi protesto ettiler.

Yerşov Kürt Kültür Merkezi Önünde toplanan Kürtler, KCK'nin 12 Eylül'den itibaren başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgallere son; Özgürlüğü Sağlama zamanı" hamlesine katıldıklarını duyurdu.

Eylemde Yerşov ilçesi Kürt Halk Meclisi yöneticilerinden Mirza Eli Yusubov Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecridi kabul etmediklerin belirtti.

Yusubov, "faşist Türk devletinin Kürdistan'ın her dört parçasına yürüttüğü saldırıların Kürt halkına karşı sürdürülen soykırım politikaları çerçevesinde yapıldığını" ifade etti.

Yusubov, Rusya’da yaşayan Kürtler olarak bu katliamlarına karşı sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi.

Meclisi yöneticilerinden Gülizar Yusupova da işgal saldırıları ve tecrit karşısında sessiz kalmayacaklarının altını çizerken, "bu zamanın önderliklerine bağlılık ve özgürlüğü için mücadele zamanı olduğunu" söyledi.

Kültür Komitesi üyesi Sultan Baki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin bir an önce son bulmasını istedi.

Baki, KCK'nin başlattığı ‘Tecride, Faşizme, İşgallere son; Özgürlüğü Sağlama zamanı’ hamlesine katıldıklarını ve Kürtlerin yaşadıkları her yerde bu hamleye katılım göstermeleri gerektiğini söyledi.