Yerşov Otonomisi, konferansını yaptı

Yerşov Ulusal ve Kürt Kültürel Otonomisi, 2. Olağan Konferansı'nı gerçekleştirdi.

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentine bağlı Yerşov’da faaliyet yürüten Yerşov Ulusal ve Kürt Kültürel Otonomisi, 50 delegenin katılımıyla 2. Konferansını gerçekleştirdi. Yerşov Kürt Kültür Merkezinde yapılan Konferansa şu isimler de katıldı: "Saratov Hükümetinden Halkla İlişkiler Komitesi Üyesi İvan Doroşin, Yerşov Belediye Başkan Yardımcı Svetlana Malinovskaya, Saratov Toplumsal İlişkiler Sorumlusu Nina Maksimkina, Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi Eşbaşkanı Fehat Patiyev, Saratov Kürt Kültürel Otonomisi Eşbaşkanı Yakub Hamitov, Azingê Kürt Derneği Sorumlusu Hüseyin Yusubov, Dergaçi Kürt Derneği Yöneticilerinden İsmail Avdile ve Krasnikut Kürt Kültür Otonomisi Başkanı Ramazan Budakov."

Konferans, 5 Temmuz’da Kandil'e yönelik saldırıda yaşamını yitiren KCK Genel Başkanlığı Üyesi Diyar Xerib başta olmak üzere, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'KÜRTLERLE DİYALOG İÇİN ZAMAN KAYBEDİLMEMELİ'

Açılış konuşmasında başta Kürdistan olmak üzere bölgedeki siyasal durumu değerlendiren Kürt Siyasetçi Ferman Garzan, uluslararası güçlerin Suriye üzerinden yeni dengeler yaratarak bölgeyi yeniden dizayn etme çabasında olduğuna dikkat çekti. Garzan, Rusya’nın Suriye’de Kürtlerle daha güçlü bir diyaloğun kurulması için zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi. Rusya’da yaşayan Kürtlerin de Rusya devletinden beklentisinin bu yönde olduğuna vurgu yaptı.

Açılış konuşmasından ardından Otonominin iki yıllık faaliyet raporu okundu.

Delegelerin yanı sıra konferansa katılan çeşitli kurum temsilcileri de otonomi çalışmalarına dönük değerlendirmelerde bulundu.

Konferansta, iki yıl görev üstlenecek eşbaşkanlığa Mirze Eli Adıl ve Gulizera Sultan seçildi. 9 kişiden oluşan meclis de belirlendi.