Yeşiller: Efrîn sessizliği artık bitmeli

Türk devletinin Efrîn’e yönelik yoğun saldırıları sürürken, Almanya’nın muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi NATO’nun konuyu görüşmek üzere toplanmasını istedi. Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock “Bu sessizlik artık bitmeli” dedi.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve işgaline karşısında hala sessizliğini koruyan ve Erdoğan rejimiyle silah ticareti yapmaya devam eden Merkel hükümetine muhalefetin baskısı artıyor. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Annalena Baerbock, federal hükümetin Efrîn’e ilişkin sessizliğine son vermesini talep etti.

Türk devletinin Efrîn’e saldırarak uluslararası hukuku çiğnediğine dikkat çeken Baerbock, bölgedeki saldırı ve katliamların son bulması için Merkel hükümetinin NATO ve Avrupa Birliği’ni harekete geçirmesi gerektiğini bildirdi.

NATO’nun Efrîn gündemiyle özel bir toplantı yapmasını isteyen Yeşiller Partisi lideri, “Bu toplantının gerçekleşmesi için Almanya çağrı yapmalı” dedi. Başta Efrîn’deki hastanenin Türk ordusu tarafından bombalanması olmak üzere sivillere yönelik saldırıların uluslararası yasaların çiğnenmesi anlamına geldiğini belirten Baerbock devamla şunları söyledi:

“Erdoğan’ın Efrîn’in yanı sıra diğer Kürt bölgelerinin de Türkiye’nin kontrolüne geçeceğini söylemesi karşısında NATO harekete geçmeli. Çünkü Türkiye NATO üyesi bir ülke, bu saldırıyı durdurmak da NATO’nun görevi. Savaş suçu savaş suçudur, kim yaparsa yapsın engellenmelidir.”

Baerbock Merkel hükümetine de “Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu uygula” çağrısını yaptı. Önceki günü Federal Alman meclisinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına ilişkin yapılan oturumda söz alan hükümet ve muhalefet partileri de benzer çağrılar yapmışlardı. Ancak bu çağrıları rağmen Merkel yönetiminin Efrîn’e ilişkin sessizliği sürüyor.