YJK-E, Berlin’de 1 Aralık yürüyüşüne çağırdı

Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E), 1 Aralık’ta Berlin’de polis yasası, PKK yasağı ve ırkçılığa karşı yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Yürüyüş, “Özgürlük talebi yasaklanamaz- Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” sloganı ile yapılacak.

YJK-E’ye göre “Almanya’da yaşayan Kürt halkı, enternasyonal güçler, demokratlar ve feministlerin demokrasi ve özgürlük taleplerini haykıracağı ortak bir platform” olacak.

Almanya’da 25 yıldır uygulanan PKK yasağına dikkat çeken YJK-E, onlarca yıllık baskı ve kriminalizasyon politikalarına rağmen, Kürt özgürlük mücadelesinin marjinalleştirilemediğini vurguladı.

YJK-E, “Aksine, PKK’nin ve Önderliğinin süreç içerisinde gelişen Demokratik Konfederalizm projesi Kürdistan sınırlarını kat be kat aşmış, Almanya’da da geniş kesimler tarafından desteklenmiş ve sempati toplamıştır. Kuşkusuz ki Kürt özgürlük mücadelesinin ve Demokratik Konfederalizm paradigmasının en dikkat çeken özelliği kadın özgürlüğünü merkezine almasıdır” diye belirtti.

YJK-E’ye göre Almanya 25 yıllık PKK yasağını sürdürme kararı, genişletmek istediği polis yasası ve tüm bunlardan bağımsız düşünülemeyecek milliyetçi-sağ yükselişle demokratik bir ülke olma iddiasından uzaklaşarak, Türkiye standartlarına hızla yaklaşıyor.

Açıklamada, “YJK-E olarak başta kadınlarımız, halkımız ve feministler olmak üzere tüm demokrasi güçlerini Almanya’nın Berlin şehrinde PKK yasağına, polis yasasına ve milliyetçi yükselişe karşı düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılmaya çağırıyor, Almanya’yı Kürt halkını kriminalize etme politikalarına son vermeye davet ediyoruz” denildi.