YJK-E kadınları Erdoğan'ı protesto etmeye çağırdı

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretine karşı kadınları 26, 28 ve 29 Eylül’deki eylemlere katılmaya çağırdı.

YJK-E yaptığı yazılı açıklamada, “DAİŞ zihniyetli kadın ve demokrasi düşmanı diktatör Erdoğan’ın” 28-29 Eylül tarihleri arasında Almanya'da bir dizi temaslarda bulunacağını hatırlattı.

Erdoğan’ın tüm faşist yöntemleri kullanarak ülkeyi tek tipleştirerek iktidarını sürdürmek istendiğine vurgu yapan YJK-E, Erdoğan rejiminin, 16 yıllık iktidarı boyunca başta kadınlar olmak üzere halklara sadece katliam, ölüm, sürgün ve gözyaşı getirdiğini kaydetti.

Ancak başta Almanya olmak üzere birçok hükümet ve uluslararası kurumun sessizlikleri ile bu kirli politikaları desteklediğine dikkat çeken YJK-E, Batılı iktidarların bununla da yetinmeyerek ekonomik ve askeri anlaşmalarla “kirli politikalara ortak olduğunu” kaydetti.

YJK-E, “Avrupa ülkeleri yaptıkları bu kirli anlaşmalar ile insanlık değerlerini hiçe saymaktadırlar. Almanya, diktatör Erdoğan’ı Almanya’ya davet ederek, bir diktatörün meşrulaşmasına ön ayak olmaktadır” dedi.

“Erdoğan’ın Almanya ziyaretini kınıyor, başta kadınlar olmak üzere tüm halkları diktatörün ziyaretine karşı meydanlara, alanlara çağırıyoruz” diyen YJK-E, 26, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu:

“26 Eylül'de Almanya'nın birçok merkezinde Kadın hareketleri öncülüğünde yapılacak olan ‘Kadın Katili Erdoğan Hoşgelmedin!’ protesto eylemlerine tüm halkımızı katılmaya çağırıyoruz.

28 Eylül'de Berlin ve 29 Eylül'de Köln'de yapılacak büyük protesto yürüyüşlerine başta kadınlar olmak üzere demokrasiden ve insan haklarından yana olan herkesi katılmaya, diktatöre ‘Hoşgelmedin!’ demeye çağırıyoruz.”