YPG’den özel operasyon: Yabancı uyruklu 3 çete üyesi yakalandı

Türkiye, Almanya ve Kanada uyruklu 3 DAİŞ çetesi YPG güçlerinin özel bir operasyonu ile sağ yakalandı. YPG, yakalanan çetelerin isimlerini ve yaptıkları görevler hakkında da bilgi verdi.

YPG Basın Merkezi, yakalanan yabancı uyruklu 3 DAİŞ çetesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPG/YPJ güçlerinin DAİŞ barbarlığına karşı yürüttükleri mücadeleyi hatırlatan Basın Merkezi, Anti-Terör Timleri (Y.A.T.)’ın özel bir operasyonu sonucu Almanya, Türkiye ve Kanada uyruklu 3 çete üyesinin tutuklandığını belirtti.

Açıklamada, çete üyelerinin kritik görevlerde bulundukları belirtilti.

YAKALANAN ÇETE ÜYELERİNİN BİLGİLERİ

YPG Basın Merkezi açıklamasının devamında, yakalanan çete üyelerine ilişkin şu bilgiler verildi:

‘’2015 yılında Türk devletinin sınırlarından geçerek DAİŞ çete örgütüne katılan Alman uyruklu, Dirk Richard Pleil adlı çete, DAIŞ çete örgütüne katılarak protez laboratuvarlarında çalışmış ve bazı dönemlerde ise çete örgütünün insanlık dışı eylemlerinde de yerini almıştır.

KANADALI SUİKASTÇI

Kanada uyruklu Mihemed Eli adlı çete üyesi ise örgütün sayılı suikastçılarından biridir. Bu unsur Rakka, Derêzor ve Hesekê’de faaliyet yürütmüştür. Örgüte binlerce eleman eğitmiş ve onlarca cani eyleme de bizzat katılmıştır. Bu çete üyesi DAİŞ terörist yapılanmasına katılmak için Türkiye’den geçmiş ve herhangi bir engelle karşılaşmamıştır. Kendisi gibi binlerce çete üyesinin de Türk devletinin sınırlarını çok rahat geçtiklerini itiraf etmiştir. Örgüt içerisinde Ebu Turab el-Kanadi ismini kullanmış ve sosyal medya hesapları aracılığıyla DAİŞ’e katılım çağrıları yapmıştır. 2014 yılında Quebec ve Ottawa’da Kanada askerlerinin ölümüne yol açan saldırıların ardından, sosyal medya hesaplarından saldırıları artırma çağrısı yapmış ve sivil ya da güvenlik görevlisi, “inanmayanların” öldürülmesi gerektiğini beyan etmiştir. Sosyal medya hesaplarından örgüte katılmak isteyenlerin Türkiye’ye varınca kendisiyle irtibata geçebileceğini belirten Ali’nin, Torontolu bir grubun Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek DAİŞ’e katılmalarına ön ayak olduğu bilinmektedir.

DAIŞ çete örgütüne katılan Türkiye uyruklu Ergün Orhan adlı çete ise Almanya’da doğmuş, sosyal medya üzerinden DAİŞ ile tanışarak 2015 yılında çete örgütüne Türkiye sınırlarından geçerek katılmıştır. Başta Cerablus ve Rakka olmak üzere birçok yerde terör faaliyetlerinde yer edinmiştir.

TÜRK DEVLETİNİN DESTEĞİ…

Gerçekleşen operasyon sonucu yakalanan bu çetelerin Avrupa ülkelerinden işgalci Türk devletinin desteğiyle DAİŞ’e katıldığı birçok çetenin itirafında mevcuttur. İnsanlık suçu işleyen bu çetelerin birçok alanda küçük hücreler şeklinde örgütlendiklerini ve ilk fırsatta büyük katliamlar yapmak için hazırlandıklarını bilmekteyiz. Çok sayıda katliam saldırıları yapmak isteyen bu hücrelerin harekete geçmeden önce güçlerimizin özel operasyonlarıyla etkisiz hale getirildiğini belirtmek istiyoruz. Ortadoğu ve Avrupa uyruklu birçok çete üyesinin tutuklandığını birçoğunun da etkisiz hale getirildiğini açıklamalarımız ile kamuoyuna duyurduk. Kararlılıkla yürütmek olduğumuz mücadelemiz başarıyla devam edecek ve sonuçları halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.”