YPJ'li Alina Sanchez trafik kazasında şehit düştü

Latin Amerikalı YPJ Savaşçısı Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) trafik kazasında şehit düştü. YPJ, "Lêgerîn yoldaş büyük bir devrimci moral ve coşkuyla doluydu. Önder Apo’ya büyük bir sevgi ve bilinçle bağlıydı" dedi.

YPJ Savaşçısı Latin Amerikalı devrimci Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya), Hesekê'de trafik kazası sonucu şehit düştü.

YPJ Genel Komutanlığı, Alina Sanchez için bugün yazılı açıklama yaptı.

Kadının düşünce ve duygusuyla gelişen Kuzey Suriye halklar devriminin, her geçen gün özgürlük umutlarını büyütmeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu devrim gün geçtikçe etkisini tüm dünyada da daha fazla hissettiriyor. Kürdistan halklarının devrimi sadece Ortadoğu kadınları için değil, tüm dünya halklarının eşit ve özgür yaşamın hakikati olmaya devam ediyor" denildi.

Açıklamada, "Egemen güçlerin öncülüğünde geliştirilen kapitalist sistem bugün, insanlık değerlerini yutan, insanlığın başına belan olan bir düzeye ulaşmış durumdadır" vurgusu yapılarak, şöyle devam edildi:

'KUZEY SURİYE DEVRİMİ KADIN ELİYLE YARATILDI'

"Özünde talan, soykırım ve işgali kendisine en temel bir hak olarak gören bu sistem, kadınları katletmeyi de kendisine en doğal bir hak olarak görüyor. Bu sistem, insanlığın özgürlük ve eşitlik umutlarını zayıflatmakta, insanlığı kendi pençeleri arasına alarak, kendi doğal, moral değerlerinden uzaklaştırmaktadır. Tüm bunlara karşın, Kuzey Suriye devrimi toplumsal değerlerin, kültürel, siyasi, ahlaki ve politik temel alınarak, öz savunmanın temsili durumuna gelmiştir. Kuzey Suriye devrimi, kadın eliyle yaratılan tüm değerlerin temsilini yapmaktadır. Kadının, egemen erkek zihniyeti ve sisteminden kurtulmanın temsilini yapmaktadır. Kuzey Suriye devrimi kendisini kadın öz değerleri ve rengiyle yaratmış ve kadın ulusunun özgürlüğünü temsil etmektedir."

'ONLARCA YOLDAŞININ HAYATINI KURTARDI'

YPJ, açıklamasının devamında ise şehadete ulaşan Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) için şunları ifade etti:

"Bu devrimin mücadele neferlerinden ve hakikat arayışlarından biri olan Dr. Lêgerîn Çiya (Alina Sanchez), geçirdiği araba kazası sonucu şehadete ulaşmıştır. Lêgerîn yoldaş devrim kültürünün hakim olduğu bir ülkede, büyük devrimci Che Guevera’nın ülkesi olan Latin Amerika’ya bağlı Arjantin’den Rojava devrimine katılmıştı. Lêgerîn yoldaş, duygu ve düşünce dünyasında özgürlük umutlarını birleştiren bir devrimciydi. Hiçbir hesap ve çıkar kaygısı gütmeden Rojava devrim saflarına katılan Lêgerîn yoldaşımız tüm yoldaşlarıyla sıcak ilişkiler kuruyordu. Lêgerîn (arayışçı) kendi isminin anlamına uygun olarak Arjantin'den çıkarak, bir hakikat arayışçısı olarak Rojava devrimine katıldı. Sınırsız ve hesapsız arayışçılığı onu Rojava devrimine getirmişti.

Birkaç yıldır devrim saflarında yer alan Lêgerîn yoldaş, sağlık hizmetlerinde yer aldı ve şimdiye kadar onlarca yaralı yoldaşın hayatını kurtardı. Büyük bir fedakarlık, moral ve coşkuyla, istek ve heyecanla yoldaşlarının sağlık ihtiyaçlarıyla ilgileniyordu. Legerin yoldaş buna rağmen her zaman savaşın en ön cephesinde yer almak istiyordu. Büyük bir devrimci moral ve coşkuyla doluydu. Önder Apo’ya büyük bir sevgi ve bilinçle bağlıydı. Anlamlı ve disiplin bir yaşamın sahibi olan Lêgerîn yoldaş, devrim mücadelesinde yaptığı tüm hizmetleri yetersiz gören ve sürekli daha üst düzeyde katılımı esas alan bir yoldaştı.

'ÇİZGİLERİNİ ZAFERE GÖTÜRENE DEK...'

Bizler de Helinler'in, Avaşinler'in ve Lêgerînler'in yoldaşları olarak sonuna kadar onların mücadele yolunda gideceğimizin ve özgür bir yaşamı yaratacağımızın sözünü veriyoruz. Bu değerli şehit yoldaşlarımızın özgürlük çizgilerini zafere götürene dek, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz. Bizler kadın özgürlük felsefesiyle mücadele etmiş ve bu uğurda şehit düşmüş yoldaşlarımızın hayallerini gerçek kılmak için zulüm sistemine karşı gerekirse bedenlerimizi siper edeceğiz. Kendi iktidarları uğruna kadın katliamını kendisine hak göre sisteme karşı sonuna kadar mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Bir kez daha bu yoldaşlarımızın yolunda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Şehit Lêgerîn hiçbir zaman ölmedi, sonsuza dek mücadelemizde yaşayacak."

BİLGİLERİ

Alina Sanchez'in sicili şöyle açıklandı:

Kod adı: Lêgerîn Çiya

Adı soyadı: Alîna Sanchez

Anne adı: Patrica

Baba adı: Rudolfo

Doğum yeri ve tarihi: Arjantin 1986

Şehadet tarihi ve yeri: Hesekê 17-3-2018