YS'den Berlin’de ‘Efrin işgal saldırısı ve direniş’ paneli

Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), Berlin’de 'Efrîn işgal saldırısı ve direniş' başlıklı panel düzenledi.

Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS) Almanya'nın başkenti Berlin'de 'Efrîn işgal saldırısı ve direniş' başlıklı panel düzenledi. Panel’de konuşan YS temsilcisi Deniz Boran sunumuna, MLKP savaşçıları Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan ve Sedat Akyüz ile EÖT savaşçısı Haukur Hilmarsson şahsında Efrîn'de şehit düşenleri anarak başladı. Çağın direnişini selamlayan Boran, sunumunda Avrupa’da devrimci hareketinin Ortadoğu ile ilgili yaşadığı çıkmazları ve Çağın Direnişinin Avrupa ve Dünya için anlamını ele aldı.

'EMPERYALİSTLERİN SALDIRIDAKİ POZİSYONU BİZİ HAKLI ÇIKARDI'

Efrîn’den başlayarak Kürt halkının bütün kazanımlarının hedefte olduğunu belirten Boran, kenti insansızlaştırmayı hedefleyen hava bombardımanına karşı halkın diğer kantonlardan ve Kürdistan’ın dört parçasından akın etmesi sömürgeci birliğe karşı ulusal birliği güçlendirdiğini vurguladı. Efrîn işgalinde Rusya’nın askerlerini geri çekmesi ve hava sahasını açması, ABD ve AB’nin ‘meşru müdafaa’ adı altında işgali meşrulaştırıp desteklemesine ilişkin Boran şunları belirtti: ‘’Saldırı’da emperyalistlerin pozisyonlarından yola çıkarak bazı çevreler ‘Size söylemiştik. Emperyalistlerle iş yapılmaz. İhanet ettiler işte.’ tutumuna girdiler. Ama aslında emperyalistlerin saldırıdaki pozisyonu onları değil bizi haklı çıkardı. Emperyalistlerle YPG/YPJ arasındaki ilişki her zaman askeri-taktik nitelikteydi.’’

'AMAÇ DAYANIŞMAYI BOĞMAK'

Teknik güç eşitsizliğine rağmen Efrîn ve Rojava halkının ve devrimcilerin kahramanca direndiğini belirten Boran, NATO ikinci ordusuna karşı Çağın Direnişi tanımını hakkedecek Efrîn savunmasının çoktan siyasal olarak kazandığını belirtti. "68 Devrimci Gençlik Yükselişi Vietnam karşıtı eylemliklerle birleşince Emperyalist merkezlerde kalıcı devrimci kazanımlar yarattı" diyen Boran, son olarak şunları belirtti: "68 Hareketi’nin 50. Yılında Efrin ile birlikte yeni bir işgal karşıtı hareketi örmek, Alman ve Avrupa devletlerini hedefleyerek Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi ve göçmen devrimcileri buradaki sınıf mücadelesinin aktif bir parçası haline getirmek buradaki devrimci öznelerin önünde bir olanak olarak duruyor. Vietnam sürecinde Avrupa’da sokaklara çıkanlar Vietnamlılar değildi. İşte Burjuvazi bundan korkuyor ve özneleri bıktırmak, dayanışmayı’da boğmak istiyor." Panel soru ve tartışmalarla son buldu.