Yunanistan, Almanya ve İngiltere'de Öcalan için eylemler yapıldı

Yunanistan’da Lavrio kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için üç gün sürecek bir uzun yürüyüş başladı. Londra ve Dresden'de de eylem yapılırken, Köln'de anma toplantısı düzenlendi.

Atina’ya 60 kilometre mesafedeki Lavrio kampında, Öcalan’ın Suriye’den çıkışına yol açan 9 Ekim 1998 komplosu ve İmralı’daki tecridi protesto etmek için uzun bir yürüyüş organize edildi.

Bu Pazar günü başlayan yürüyüş üç gün sürecek. Yürüyüşte Öcalan’ın fotoğrafları ile PKK, KCK ve YPG bayrakları taşındı. Eylemciler başkent Atina’ya doğru yürüyor.

DRESDEN'DE ÖCALAN POSTERİ

Almanya'nın Dresden kentinde de Kürt gençleri bir köprüye Öcalan'ın posterini astı.  Eylemin Öcalan'a yönelik 9 Ekim komplosu ve tecridi protesto etmek amacıyla yapıldığı bildirildi. Salı günü de saa 17.99'de kadın hareketinin öncülüğünde bir yürüyüş ve miting öngörülüyor. 

KÖLN’DE ÜMİT ACAR ANILDI

Öte yandan Almanya’nın Köln kentinde Kürt genci Ümit Acar için bir anma toplantısı düzenlendi.

Acar 27 Eylül’de Ingolstadt kentinde Öcalan’a yönelik tecridi ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyaretini protesto etmek için bedenini ateşe vermişti.

Köln Ciwanên Azad tarafından organize edilen anmada, Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosu ve tecride dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

LONDRA’DA YÜRÜYÜŞ

İngiltere’nin başkenti Londra’da da aynı amaçla bir yürüyüş yapıldı. İngiltere Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde yapılan yürüyüşe Britanya Kürt Toplum Meclisleri ve Kürt dostları da destek verdi.

Edmonton Angel Corner’da başlayan yürüyüşte sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı. Çevredekilerin de yoğun ilgi gösterdiği eylemde binlerce bildiri dağıtıldı. Yürüyüş Seven Sisters Park’ta sona erdi. Burada bir konuşma yapan Roj Kadın Meclisi sözcülerinden Evrim Yılmaz, Almanya’da bedenini ateşe veren Ümit Acar şahsında “tüm devrim şehitlerini” andı.

Yılmaz, “9 Ekim komplosunun 20. yılında komploya ortak olan tüm uluslararası güçleri kınıyoruz” dedi. Yılmaz, Öcalan özgürleşene kadar direnişin devam edeceğini vurguladı.