Yunanlı siyasetçi ve aydınlardan, Efrîn’e destek çağrısı

Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepki gösteren Yunan siyasetçi ve aydınlar, “Direnen Kürt halkının yanındayız. Bu saldırılara uluslararası kamuoyu sessiz kalmamalı” mesajı verdi.

Efrîn’de faşizme karşı direnen YPG ve YPJ savaşçılarının dünya değerlerini savunduğunu söyleyen Yunanlı aydınlar, "Zafer direnenlerin olacak" diyerek, uluslararası kamuoyuna Efrîn’ için yapılan destek eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

‘DİRENENLER İNSANLIK İÇİN SAVAŞIYOR’

Eski Enerji Bakanı LA Parti Genel Başkanı Panaioti Lafazani: Efrîn’de faşizme karşı direnenleri selamlıyorum. Efrîn’e yapılan saldırı bütün dünya değerlerine saldırıdır. Efrîn’de direnler demokrasi, barış, kültür ve bütün insanlık değeri için savaşıyor. Kürtlerin faşizme karşı savaşı bütün dünyayı koruma mücadelesidir. Sonuna kadar direnenlerin destekçisi olacağız, bir kez daha Kürdistan devrimi ve devrimcilerini selamlıyorum.

‘ÖCALAN İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ’

Sanatçı Xronis Amanatidis: Kürt halkı ve Önderi Abdullah Öcalan için alanlarda olacağız. Efrîn’e saldıran barbarlara karşı birleşip mücadele etmemiz gerekir. Erdoğan’ın hedefi hep Kürtlere saldırmak oldu. Biz Efrîn’e destek veren kurum ve aydınlar olarak bu saldırıların uluslararası bir sorun olduğu ve uluslararası kamuoyunun sessiz kalmaması ve tepki vermesi gerekir diyoruz. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda olacağız.

KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEĞİL

Siyasetçi Ianis Ksenios: Erdoğan'ın ilk Kobanê’ye ve son olarak da Efrîn’e saldırmasıyla ne kadar diktatör olduğu ve insanlığa düşman olduğunu gözler önüne sermiştir. Kürtler Kobanê’de nasıl direnip başarıyla devrim yaptılarsa Efrîn’de de devrim tarihine geçecektir. Erdoğan ve beraberindeki cihadistler Efrîn’deki demokratik paradigmayı yıkmaya çalışıyorlar. Türk devleti 1974’te Kıbrıs’a saldırmıştı. Ve aynı pratikle Rojava’daki kantonlara saldırıyor, Kıbrıs devri bitmiştir ve Kürtler eski Kürtler değildir. Kürdistanlı devrimciler Efrîn’de size direnişle cevap verecektir. Direnenler kazanacaktır.

‘UMUDUMUZ, ZAFER DİRENENLERİN OLSUN’

Eski Ekonomi Bakanı Nadia Balabani: Türk devletinin Efrîn’e saldırıları herkese ders olmalıdır. Kürdistanlılar bize faşizmin nasıl kırılacağını göstermiştir. Faşizm ve barbarlığın direnişle yenilmesi mümkündür. Kürdistan’a yapılan saldırılar ve Kürdistan’da dökülen kandan uluslararası devletler sorumludur. Birey olarak bütün insanlar sorumludur. Özellikle Ortadoğu’da barış çok zordur ama işin sonunda barış olacak. Rojava kantonlarına saldırıya karşı halkların duyarsızlığı kırılması gerekir. Umudumuz, Kobanê’de dökülen kanların ve kayıpların olmaması ve Kobanê devrimi gibi zafer direnenlerin olsun.

‘DİRENENLER KAZANACAK’

Hukukçu Korina Repuski: Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tutuklandığında Yunanistan'da fazla Kürt yoktu. Kürdistan'da gençler insanlık değerini yaşatmak için kendi yaşamlarından vazgeçip, Faşizm ve barbarlığa karşı canlarını feda ediyorlar. Efrîn’de direnenler kazanacak.

Fotoğrafçı Carlos Totti: Faşizme karşı direnen Kürt halkını ve Rojava'da savaşan Kürdistanlıları selamlıyorum. Faşizmin direnişle kırılacağına inanıyorum.