YXK ve JXK Öcalan için kesintisiz eyleme çağırdı

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistanlı Kadın Öğrenciler (JXK) koordinasyonları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için kesintisiz eyleme çağırdı.

Yapılan ortak açıklamada, “Rêber Apo’nun avukatları ile görüşmesi sağlanana ve dünya kamuoyu Önderliğin sağlık ve güvenlik durumu hakkında ilk elden bilgilendirilene kadar YXK ve JXK olarak kesintisiz eylemselliğe çağırıyoruz” denildi.

Öcalan ve üç yoldaşının sağlık ve güvenlik durumlarının son derece endişe verici olduğunu ve ökfelendirdiğini belirten YXK ve JXK, şunları ifade etti:

“Milyonlarca insanın gözü kulağı İmralı’dan gelecek habere kilitlenmiştir. Bu durumun bilinmesine rağmen İmralı Adası’nda çıkan yangın sıradan bir olay gibi duyurulmuştur. Sömürgeci Türk devletinin bu ahlaksız ve lanetlenmesi gereken yaklaşımı Rêber APO ve O’nun şahsında hepimize yapılmış bir saldırıdır. Türk devlet faşizmine asla ateşle oynamaması gerektiğini hatırlatmalıyız!

Başta Kürt ve enternasyonalist gençlik olmak üzere tüm duyarlı kesimlere sesleniyoruz: Rêber APO’dan haber gelene kadar seferberlik halinde kesintisiz bir eylemselliğe çağırıyoruz!”