Zeki Şengali Hildesheim'da anıldı

15 Ağustos günü Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali Almanya'nın Hildesheim kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Türk devletinin 15 Ağustos günü Şengal’e düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali Almanya’nın Hildesheim kentinde anıldı. Anmanın yapıldığı salona ‘Mam Zekî Şengalî Ji bîr nabe’ ana pankartı ile Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenlerinin resimleri asıldı. Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı. 
Saygı duruşu ile başlayan anmada açılış konuşmasını DKTM Hildesheim eşbaşkanları Şêx İskender Torba ve Hatice Gönen  yaptı. Özgürlük şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E) Üyesi Hakime Yousef da etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit Mam Zekî Şengalî’yi andığımızda, özgürlüğün yolunu açar, barışın yokunu açar ve Kürt halkını aydınlatır ve özelikle hiç bir zaman teslim olmayan ve kabul etmeyen Êzidî toplumuna saygıyla boynumuzu eğliyoruz. Şehitlerimizi ne kadar ansak, o kadar biz başarılı oluruz.” 

Zeki Şengali'nin yeğeni Hasan Özden ise, “Mam Zeki Şengali şahsında tüm şehitleri saygı ve hürmetle anıyorum. Mam Zekî Şengali Kemal Pir, Mazlum Doğan, Mahir Atakanların izinlerinde yürüdü. 
Aile olarak söz veriyoruz Mam Zeki'ye, Önderliğimize ve şehitlerimize layık olacağız. Rahat uyu Mam Zekî, biz izinizde olacağız. Önderliğin Felsefesini esas alacağız” diye konuştu. 

KOMAW üyesi Apê Hesen, DKTM Celle Eşbaşkanı Şêx Behcet, FED-DEM Eşbaşkanı Altun Bischoff, NAV-YÊK üyesi Ahmet Ekinci de birer konuşma yaptı. 

Etkinlik "Bijî Berxwedana Şengalê" ve "Şehid namirin" sloganları ile sona erdi.