Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

5 merkezde Öcalan için eylem-YENİLENDİ

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto eylemleri sürüyor.

İsviçre’nin Zürih kentinde İsviçre ulusal televizyon kanalı RTS'ye, Bern ve Biel kentlerindeki yerel basına dosyalar sunuldu.  Marsilya’da bir eylemle Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla Zürih kentinde ulusal televizyon kanalı RTS ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede tecride ilişkin hazırlanan dosya, RTS yetkililerine iletildi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Ronahî Kadın Meclisi ve Kürt Toplum Merkezi'nin öncülüğünde Basel Kanton Parlamentosu'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekmek için eylem düzenlendi.

Meclis oturumunun yapıldığı esnada eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleriyle parlamentoda eyleme yaptı. Bir grup parlamenter tarafından karşılanan eylemciler daha sonra Öcalan'ın durumuna ilişkin hazırladıkları bir dosyayı teslim etti. Parlamenterler bu konuyu Bern Federal Meclisin'de gündeme getirme sözü verdiler. Daha sonra eylem sonlandı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de Mizgin Kadın Meclisi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin hazırlanan dosya Berner Zeitung gazete yetkililerine sunuldu.

BIEL

Biel kentinde ise Arin Mirkan Kadın Komünü ile Ciwanen Şoreşger tarafından tecride yönelik hazırlanan dosya TeleBiel yetkililerine iletildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar Marsilya Avrupa temsilciliği önünde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. İçeri girmek isteyen grubu polis saldırarak engelledi.

Kitle daha sonra ise temsilcilik önünde sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Eylem boyunca Çok sayıda bildiri dağıtılırken Kürt halk Önder'in posterleri PKK flamaları taşındı. Eylemciler adına bir grup temsilciliğe dosya sundu.

Eylem, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.